![]() |
Ona Hocam Diyorlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ona Hocam DiyorlarAdamın karısı bir papağan istiyorum diye tutturmuş ![]() adamcağız da papağan almak üzere mısır çarşısının yanındaki kuşculara gitmiş ![]() ![]() ilk beğendiği papağan bin dolar,adam sormuş yahu bu neden bu kadar pahalı? kuşcu anlatmış"amca bu papağan tam üç yüz kelime bilir,ondan bin dolar" adam bir başka papağını işaret ederek onun fiyatının iki bin dolar olduğunu söylemiş ![]() adam sormuş peki bunun marifeti ne ? o altı yüz kelime mi biliyor? kuşcu hayır ama o üç yüz kelimeyi hem ingilizce hem türkçe söyleyebiliyor ![]() adam daha uygun bir fiyata papağan bulabilmek için etrafına bakınmış bir üçüncü papağını işaret etmiş ![]() kuşcu o papağının üç bin dolar olduğunu ve üç yüz kelimeyi hem türkçe hem ingilizce hemde arapça söyleyebildiğini söylemiş ![]() o sırada adamın gözüne bir köşede sessiz sedasız duran oldukça yaşlı bir papağan ilişmiş ve onun fiyatını sormuş ![]() kuşcu o en pahalısı demiş ![]() kuşcu cevap vermiş"vallahi ben papağının şimdiye kadar bir tek kelime ettiğin bile duymadım ama diğer üç papağan,ona zaman zaman hocam diye hitap ederler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|