![]() |
Süper Okuyun Politika Nedir ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süper Okuyun Politika Nedir ?Politika Nedir? iste budur : Çocuk babasina sorar: "baba politika nedir?" Baba söyle der: "bak oglum, ben eve para getiriyorum, öyleyse ben kapitalistim ![]() Annen parayi yönetir, öyleyse o hükümettir ![]() Deden paranin doðru idare edilip edilmedigine dikkat eder, öyleyse o da sendikadir ![]() Hizmetçi kiz ise isçi sinifidir ![]() bizlerin ise tek hedefi vardir, senin rahatligin ![]() ![]() Söyle bakalim anlayabildin mi?" Çocuk düsünür ve o gece babasinin anlattiklarini düsünecegini söyler ![]() Gece yarisi cocuk uyanir ![]() ![]() Ne yapacagini bilemeyen çocuk anne ve babasinin yatak odasina gider ![]() Annesi yalniz ve derin bir sekilde uyumaktadir, öyle ki onu uyandiramaz ![]() Hizmetçi kizin odasina gider ![]() ![]() Dedesi de pencereden gizlice onlari izlemektedir ![]() Hepsi öyle mesguldürler ki çocugun orada oldugunu farketmezler bile ![]() ![]() Ertesi sabah baba çocuga kendince politikanin ne oldugunu anlatmasini ister ![]() -"evet" der çocuk, "kapitalizm" isçi sinifini kötüye kullaniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() iste politika budur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|