Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kılmasam, namaz, olur

Namaz Kılmasam Olur mu?

Eski 08-10-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Namaz Kılmasam Olur mu?

İbrahim Edhem Hazretlerine bir zat gelip:

" Ben namaz kılmasam olur mu? "diye sorar
İbrahim Edhem hzleri olur ama sana sayabilecegim şeyleri yapabilirsen diyor

1Hazreti ALLAH'ın arz ve semasından çıkaçaksınBunu yapman mümkün olmadığına göre namazını kılacaksınÇünki Hadisi Kudside kimki beş vakit namazı terk ederse hazreti ALLAH ey asi ben senden uzağım sende benden uzaksın benim arzımdan ve semavatımdan çık benden gayrı kendine rab talep et buyuruyor

2Azrail (as) geldiğinde ona ruhunu teslim etmeyeceksin benim çoluk çoçuğum var daha yaşamak istiyorum diyeceksen namazını kılma ama buda mümkin değil zira Ayeti Kerimede Hazreti ALLAH Ecel geldigi zaman ne bir dakika ileri nede geri gider buyuruyor

3ALLAH ın rızkını yemiyeceksin eğer yapabilirsen kılma ama Ayeti Kerimede yer yüzünde rızkı ALLAH üzerine olmayan hiç bir hayat sahibi yoktur buyurur

4kimsenin görmedigi yerde günah işleyeceksin yani günah işlerken seni Hazreti ALLAH ın görmediği bir yere gideceksin Ayeti kerimede Mevlamız Hazreti ALLAH sizin gizli aşikar yaptıklarınızı bilir

5 Kabre girip münker ve nekir suallere başlayınca cevap vermemeye kadirsen namaz kılmaya bilirsin zira Mevlamız Ayeti Kerimede sual muhakkak hakdır buyuruyor

6CENABI HAK onu tutunuz bağlayınız yağni ellerini boynuna dolayıp cehennemin alevli ateşine atınız buyurduğunda kabül etmeyeceksen kılmaya bilirsinAma bunları yapman mümkün olmadıgına göre namazları kılacaksın buyuruyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com