![]() |
Gülmek İstiyosan Gir Durma (= |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gülmek İstiyosan Gir Durma (=Verilen Olmuşsa Şimdiden Özür Dilerim Buldukça Fıkra Eklemeye Devam Edicem ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() Kopenhag'da bir genç doğum kliniğine girip danışmaya başvurdu: — 48 numaralı odada yatan genç kızla görüşmek istiyorum ![]() Nöbetçi hemşire sordu: * Hay hay! Siz nesi oluyorsunuz hastanın? * Ben mi? Erkek kardeşi? Bu sırada hemşirenin yanında duran hanım hemen atıldı: — Öyle mi? Çok memnun oldum tanıştığımıza ![]() de annesiyim ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Adam kaynanasıyla birlikte Avrupa gezisine çıkacaktı, arkadaşı sordu: * Yahu sen hep kaynanandan yakınıp durmaz miydin? Şimdi de Avrupa gezisine mi çıkarıyorsun? * Ne yapayım kardeşim, sık sık Avrupa'yı görmeden Allah canımı almasın! deyip duruyor ![]() ![]() ![]() umut işte ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Üniversite yemekhanesine giren bir öğrenci tüm yerler dolu olduğundan gidip üniversite profesörünün oturduğu masaya oturmuş ![]() Profesör kaşlarını çatarak: " Öküzler ve kuşlar ayni masada oturamaz!" Ögrenci: "O zaman ben ucuyorum ![]() ![]() ![]() Profesor cevaba cok sinirlenmis, sinavda ogrenciye takmis ve sinavinin basarisiz gecmesi icin elinden geleni yapmis ![]() Yanliz sinavda ogrenci tum sorulari mukemmel bir sekilde cevaplamis ![]() Profesor ogrenciye: Sana son bir soru soracagim - demis ![]() Yolda yürürken iki torba buldugunu hayal et, birinde akil var, digerinde ise para var ![]() Hangi cuvali alirsin? Ogrenci: "Para olan cuvali secerdim ![]() ![]() ![]() Profesör: "Ben akil olan cuvali secerdim ![]() ![]() ![]() Öğrenci:"Normal! Kimde ne eksikse onu secer ![]() ![]() ![]() Profesör çok sinirlenmis, ogrencinin not defterini alip icine "Öküz" yazmis ![]() Ogrenci nota bakmadan odadan cikmis ![]() Bir dakika sonra ogrenci kapiyi aralamis : "Sayin profesör, imzanizi atmissiniz, fakat notumu yazmayi unutmussunuz ![]() ![]() 4 ![]() Fenerbahçe'nin Galatasarayı 6-0 yendiği maçtan sonra sokağa çıkmaya utanan Arif'in aklına bir fikir gelmiş ve kadın kılığına girerek dışarı çıkmış ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün yine kılık değiştirmiş ve cafeye gitmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Ya sen beni nereden tanıyorsun demiş Yaşlı kadında; Oğlum Ben Bülent 5 ![]() > >ISTE ERKEKLERIN BIRER MELEK OLDUGUNUN KANITI ![]() ![]() ![]() > > > >) Bir gün ormancının biri dalları nehrin üzerine sarkan ağacın > >dallarını > >keserken baltasını suya düşürür ![]() > > > >"Aman tanrım" diye bağırdığında bir peri belirir ve "Ne diye > >bağırıyorsun > >?"der ![]() > > > >Ormancı baltasını suya düşürdüğünü ve yaşamını sürdürebilmek için o > >baltaya ihtiyacı olduğunu söyler ![]() > > > >Peri suya dalar ve elinde bir altın balta ile tekrar belirir ![]() > >"Baltan bu > >muydu ?" diye sorar ![]() ![]() > > > >Peri suya tekrar dalar ve bu sefer elinde gümüş bir balta ile tekrar > >belirir ve yine sorar ![]() > > > >Ormancı yine "hayır" diye cevaplar ![]() >tekrar dalar ve bu > >sefer > >elinde demir bir balta ile tekrar belirir ve yine sorar ![]() > >muydu > >?" Ormancı "evet" der ![]() > >gider ve > >baltaların üçünü de kendisine verir ![]() > >döner ![]() > >yürürken > >karisi suya düşer ![]() ![]() > >belirir > >ve sorar: "Ne diye bağırıyorsun ?" > > > >Ormancı" karim suya düştü der ![]() > >birlikte geri döner ![]() ![]() > >der ![]() > >Peri sinirlenmiştir, "Yalan söylüyorsun, gerçek bu değil" der ![]() > > > >Ormancı "özür dilerim peri, ortada bir yanlış anlaşılma söz konusu ![]() > >Eğer > >Jennifer >Lopez için hayır deseydim bu sefer Catherine Zeta-Jones ile > >geri > >dönecektin, ona da hayır deseydim karımla dönecek ve her üçünü de > >bana > >verecektin ![]() > >taşıyabilecek > >durumda değilim ![]() ![]() ![]() ![]() > >hikâyeden alınacak ders: Ne zaman bir erkek yalan söylüyorsa bunun > >iyi ve > >saygın bir nedeni vardır ve bu başkalarının yararı içindir ![]() > >Kendileri > >için bir şey istiyorlarsa ekmek çarpsındır ![]() ![]() ![]() 6 ![]() Çok iyi giyimli bir iş adamı Vatikan'a gelir papayla görüşmek istediğini söyler ![]() ![]() ![]() - Sizinle değil, doğrudan Papa ile ve yalnız görüşmek istiyorum ![]() Sonunda adamı Papa'nın huzuruna çıkarırlar ![]() merak eden Kardinaller kapının dışında kulak kesilmiş içeriyi dinlemektedirler ![]() ![]() Adam : - 1 milyar dolar ![]() Papa : - Olmaz Adam : - 2 milyar dolar ![]() Papa : - Hayır ![]() Adam : - 5 milyar dolar ![]() Papa : - Hayır ![]() Adam kapıyı çarpar, hışımla uzaklaşırken Kardinaller içeri koşuşur ![]() - Sayın Papa hazretleri, 5 milyar dolar muazzam bir para ![]() ile kaç katedral, kaç kilise yapılır, dünya üzerine kaç misyoner gönderilirdi ![]() - Ne yani ? Her duadan sonra Amin yerine Coca Cola mı deseydik ? 7 ![]() - Gel oğlum kalk bakalım tahtaya, sana bir sorum var ![]() - Buyurun, sorun öğretmenim - Canlılar kaça ayrılır? - Dörde ayrılır öğretmenim ![]() ![]() ![]() - Bana yanlış gibi geldi ama say bakalım ![]() ![]() ![]() - Bitkiler, Hayvanlar, İnsanlar, Çocuklar ![]() ![]() ![]() - Çocuklar da insan değil mi oğlum? - Haklısınız, o zaman canlılar üçe ayrılır öğretmenim ![]() ![]() ![]() - Peki, şimdi yeniden say bakalım ![]() ![]() ![]() ![]() - Bitkiler, Hayvanlar ve Çocuklar ![]() ![]() ![]() - Oğlum insanlara ne oldu? - Düşünebilenleri hep çocuk kaldılar, düşünemeyenleri de hayvanlaştılar öğretmenim ![]() 8 ![]() ![]() ![]() Hırsız, gecenin yarısında bir eve girer ![]() Karanlık koridorda, yaktığı küçük el fenerinin ışığında ilerlerken bir ses duyar,"İSA SENİ İZLİYOR!" Şaşkınlık ve korkuyla etrafına bakınan hırsız, bir yandan da evdeki değerli şeyleri aramaya devam eder ![]() Tekrar ayni sesi duyar, "İSA SENİ İZLİYOR!" Bu kez hırsız elindeki feneri çevrede gezdirmeye baslar ve bir papağan görür ![]() "Bunu sen mi söyledin?" diye papağana sorar ![]() Papağan, "Evet, yalnızca seni uyarmak için" der ![]() Hırsız, "Ne ! beni uyarmak mı! kimsin sen ? Adın ne senin ?" Papağan, "Musa" diye cevap verir ![]() "Musa !" der hırsız, "Hangi salak bir papağana Musa adını koyar ki!?" Papağan cevap verir, "Bilmiyorum ama arkanda duran Dobermana 'İsa' adını veren salak olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() 9 ![]() ![]() ![]() Padisahin biri: - "Bana yalan söyleyebilene bir küp dolusu altin verecegim!" demis ![]() 1 ![]() - "Bir kus, aslani kapip yuvasina götürdü ![]() Padisah: - "Bunun neresi yalan? ![]() ![]() - "Kus kartaldir, arslan da kuzu kadar minik bir yavru ![]() ![]() ![]() 2 ![]() - "Komsu ülkede bir esegi kral yaptilar! ![]() ![]() Padisah: - "Ülkenin krali, pencereden bakinirken tacini düsürmüs ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() - "Padisahim, ben gökyüzüne bir ok attim ![]() Padisah: - "Senin ok bir agacin üstüne düsmüstür ![]() ![]() Böylece padisah, her yalana gerçek bir bahane bulmus ve kimse padisaha bu yalandir dedirtememis ![]() Ama bir gün bir Karadenizli gelmis; - "Padisahim, sen benim babamdan borç olarak bir küp dolusu altin almistin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10 ![]() ![]() ![]() dursun askerdeyken babası ölür ve bunu dursuna söylemeye çalışırlar komutanı bu görevi temele verir ![]() -ula dursun senin dayın varmı -var -teyzen var mı -ne biçim soru var tabi -ula pekı kardaşların varmı -var tabi -annen varmıdur -manyak mısın var tabi -ula peki baban varmidur ![]() -la ne biçim sorudur bu var tabiki demiş temel de nah var baban eldi ![]() 11 ![]() Öğretmen öğrencilere soru soruyor: -"Ağaçta 7 kuş var ![]() ![]() -"4 kuş kalır ![]() -"Hayır öğretmenim ateş edince bütün kuşlar uçar,ağaçta hiç kuş kalmaz ![]() ![]() ![]() -"Cevap yanlış ama stilini sevdim ![]() ![]() -"Öğretmenim,bende bir soru sormak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"Hayır öğretmenim,parmağında alyansı olan ![]() ![]() ![]() 12 ![]() Karne günüydü ![]() ![]() Annesi "Karnen nerede?" diye sordu ![]() Çocuk güldü : -Arkadaşıma ödünç verdim ![]() ![]() ![]() ![]() 13 ![]() Bir öğrenci, lojistik ve organizasyon dersinin yazılı sınavından kalıyor ![]() Öğrenci: Siz beni cezalandırıyorsunuz ![]() Profesör: Evet tabi ki ![]() Öğrenci: İyi o zaman ![]() ![]() ![]() ![]() Prof: Anlaşıldı tamam ![]() ![]() Öğrenci:Yasal olupta mantıklı olmayan nedir? Mantıklı olupta ama yasal olmayan nedir? Ve de ne mantıklı ne de yasal olmayan nedir? Profesör iyice bir düşündükten sonra hiç bir cevap veremiyor ![]() ![]() ![]() "Siz 63 yaşındasınız ve 35 yaşındaki bir bayanla evlisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 ![]() Öğretmen,Öğrencilere: -Sizlere sorular soracağım ![]() sorulmayacak ![]() -9567 tane tüyü vardır Öğretmenim! -Nereden öğrendin bunu? -Öğretmenim, hani ikinci soru sorulmayacaktı 15 ![]() İmam Hatip Lisesinde teftiş yapan bir müfettiş sınıfa girer ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenci:"Fatih" diye cevap verir ![]() Müfettiş : "Peki öyleyse yavrum Fatiha suresini oku bakalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıra başka bir öğrenciye gelmiştir ![]() ![]() "İsmin ne çocuğum?" ![]() Çocuk cevap verir: "Yasin ama arkadaşlar kısaca Kevser derler " 16 ![]() Okula yeni gelen öğretmen ilk dersinde ögrencilere ilginç bir çağrıda bulunmuş: - Kendini geri zekalı hisseden varsa ayağa kalksın ![]() ![]() ![]() Sınıfta çıt yok ![]() - Sen kendini geri zekalı mı hissediyorsun? - Hayır, demiş çocuk, ama sizin tek başına ayakta kalmanıza gönlüm razı olmadı da ![]() ![]() 17 ![]() İzmirli avukat dava için Trabzon’a gelmiş ![]() Sohbet esnasında, okunan duaların ölünün ruhuna gidip gitmeyeceği tartışılmış ![]() Avukat, okunan duaların ölülerin ruhuna gideceğine inanmıyormuş ![]() “Seni ancak Cansız Hoca ikna edebilir” demişler ![]() Hocanın tavla oynadığı kahveye gidilmiş ![]() Adam sorusunu yineleyince, aralarında su diyalog geçmiş ![]() - Elbette gider ![]() - Peki nasıl gider? - Senin anan, hanımın, kızın var mı? - Var ![]() - Nerede oturuyorlar? - İzmir'de ![]() Senin ananı, avradını, kızını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() adam sinirlenerek hocanın üzerine yürümüş ![]() - Ne biçim konuşuyorsun sen? - Niye sinirleniyorsun? Duaların buradan ahirete gittiğine inanmıyorsun da, küfürlerin buradan İzmir’e gittiğine niye inanıyorsun? 18 ![]() ![]() ![]() Bir gün öğretmen sınıf a cennet e gitmek isteyen var mı ? diye sorar ![]() Herkez parmak kaldırır ama birtek temel kaldırmaz ![]() temel e sorar niçin parmak kaldırmıyorsun der ![]() Temel de okuldan çıkınca annem eve gel dedi der ![]() 19 ![]() Bir Karadenizli, bir Kayserili ve bir Diyarbakırlı aynı trafik kazasında ölmüş ![]() Cenazeleri dualarla, göz yaşlarıyla kaldırılmış ![]() İki üç gün geçmiş, bir de bakmışlar ki Karadenizli, çıkmış mezardan, üstünü silkeleyerek geliyor ![]() Önce büyük bir panik yaşanmış haliyle, sonra bakmış zombi mombi değil, bayağı kanlı canlı, cesaret edip yanına yanaşmış ve merakla sormuşlar: - Yahu sen öteki dünyadan nasıl geri döndün? Anlatmış: - Öte tarafta da işler buradaki gibi yürüyormuş meğer, rüşvet, haksızlık, yolsuzluk ![]() ![]() ![]() Geri göndermek için 5 bin dolar istediler, bastım parayı geri geldim ![]() - Eee, diğer iki arkadaş niye gelmedi? - Vallahi ben gelirken, Kayserili hâlâ 3 ![]() indirim de ayağımız alışsın!' diye pazarlık ediyordu ![]() - Ya Diyarbakırlı? - O mu? O da 'Ben vermem, Devlet versin!' diye inat ediyordu ![]() ![]() Verilen Varsa Tekrar Özür Diliyorum Beğendiyseniz Sizi Azda Olsa Güldürdüysem Bir Teşekkürü Çok Görmeyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|