Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Komedi > Fıkralar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hacmi, işlem

İşlem Hacmi

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İşlem Hacmi

İşlem Hacmi
Yasli borsaci ile genc borsaci parkta sohbet ederek dolasiyorlar Yasli, gence meslegin puf noktalarini anlatiyor: - Bak evladim Bu meslekte basarili olmak icin sadece firsatlari degerlendirmek yetmez Zaman zaman firsatlari da senin yaratman gerekir Bunun icin surekli dikkatli olman gerekir Uygun bir yorumla hic umulmadik olaylar bile cok buyuk firsatlara donusebilir Bak mesela su karsida gordugun taze kopek pisligi sana sadece igrenc bir sey olarak geliyordur Ama ben eger 'su pislikten bir lokma agzina atarsan sana 1 milyar lira veririm' dersem olay senin acindan nasil da buyuk bir firsata donusuverir degil mi? Yapar misin?' Genc borsaci tabi efendim der Parmagini pislige daldirir, bir lokma alir yutar Yasli borsaci cebinden bir milyari cikartir, gence verir Bir sure yururler, genc dayanamaz sorar: - Hocam, ben size ayni teklifte bulunsaydim kabul eder miydiniz? Bakin ileride de baska bir pislik var Bir milyar karsiligi dener miydiniz? Yasli borsaci tabi ki der O da bir lokma alip yutar Genc borsaci da cikartir, biraz once kazandigi 1 milyari iade eder Bir sure sessiz sessiz yururler Genc yine dayanamaz sorar: - Hocam Ne sizin cebinizdeki para miktari degisti Ne de benim cebimdeki Soyler misiniz biz bu boku niye yedik ? Kurt borsaci cevap verir: - Oyle deme evladim 2 milyarlik islem hacmi yarattik!!!

Allah erkeği yarattı
Allah eşşeği yarattı ve ona dedi ki : Sen bir eşşeksin Sabahtan akşama kadar yorulmadan çalışacaksın ve ağır yükleri sırtında taşıyacaksın Ot yiyeceksin, az akıllı olacaksın ve 50 yıl yaşayacaksın
Eşşek cevap verdi : 50 sene böyle bir hayat için çok çok fazla, lütfen bana 30 yıldan fazla verme ! Ve böyle oldu Sonra Allah köpeği yarattı ve ona dedi ki : Sen bir köpeksin İnsanların mallarını koruyacaksın, onların en yakın dostu olacaksın İnsanlardan geriye kalan artıkları yiyeceksin ve 25 yıl yaşayacaksın
Köpek cevap verdi : Allahım, 25 yıl böyle yaşamak çok fazla Bana 10 yıl ver yeter ! Ve böyle oldu Daha sonra Allah maymunu yarattı ve dedi ki : Sen bir maymunsun Ağaçtan ağaca salınacak ve bir aptal gibi davranacaksın İnsanları eğlendireceksin ve 20 yıl yaşayacaksın Maymun cevap verdi : 20 sene dünyanın palyaçosu olarak yaşamak çok fazla Bana 10 seneden fazla verme ! Ve böyle oldu
En sonunda Allah erkeği yarattı ve ona dedi ki : Sen erkeksin, dünyada yaşayacak tek rasyonel düşünen canlı sen olacaksın Diğer yaratılmışlara zekanı kullanarak hükmedeceksin Dünyayı yöneteceksin ve 20 yıl yaşayacaksın Erkek cevap verdi : Allahım erkek olmak için 20 yıl yetmez Lütfen bana eşşekten artan 20 yılı, köpekten artan 15 yılı ve maymunun 10 yılını da ver
Allah bunu kabul etti ve erkek 20 yıl erkek olarak yaşadı, sonra evlendi ve 20 sene eşek olarak sabahtan akşama kadar çalıştı ve ağır yükleri taşıdı Sonra çocukları oldu ve 15 yıl köpek gibi yaşadı, evi korudu, aileden artanları yedi Sonra ilerleyen yaşında 10 yıl maymun olarak yaşadı, aptal gibi davrandı ve torunlarını eğlendirdi Bugüne kadar böyle geldi

Yine kardayız
Ücüncü Boğaz KöPage Ranküsü'nü Japon, Amerikan ve Türkler'den oluşan bir konsorsiyum almış Tam açılışın yapılacağı sırada kurdela kesilirken köPage Rankü büyük bir gürültüyle yıkılmıs Japon; 'gitti bütün emeklerim, mahvoldu kumlarım' diyerek harakiri yapmış
Amerikalı; 'gitti çeliklerim, tonlarca çelik yıkıldı' diyerek tabancasını çekip intihar etmiş
Tüm bunlari izleyen Türk müteahhit de derin bir 'Oh!' çekerek yanındakilere dönmüş: '
'İyi ki çimento koymamışım, yoksa bunlar gibi mahvolurdum''

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com