![]() |
Fıkralar Okumadan Geçmeyin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıkralar Okumadan Geçmeyin![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASREDDİN HOCE VE BALIK Hoca yolculuk sırasında mola verip bir hana gireer, bu sırada hana bir başka yolcu daha girer ve ikisi birden hancıdan yiyecek birşeyler isterler ![]() ![]() - Ben balığın sadece başını yiyeceğim der ![]() Hancı bunun nedenini sorar ![]() - Balık başı zekayı artırır, balık başı yiyen insan akıllı olur, der ![]() Bunun üzerine diğer yolcu hemen atılır ve Hoca'ya : - Balık başını niye sen yiyeceksin, ben yemek istiyorum,der ![]() Hocada itiraz etmez ![]() ![]() - Sen koca gövdeyi yedin, karnını doyurdun ; ben sadece kafayı yedim, aç kaldım, der ![]() - Bak nasıl akıllandın! BAKTIK DUTMUYO ![]() ![]() ![]() Temel 'in babası vefat eder ![]() - Temel başın sağolsun ![]() ![]() - 12 ![]() ![]() - Demek rahmetli düştide oldi ![]() - Yok uşağum düşmekten ölmedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ula uşağum bu adam nasıl öldü? - Bakdık durmuyo, vurduk ![]() OTOBÜS ŞOFÖRÜ HİDAYET Hidayet ölünce cennetin kapısında kuyruğa girer ![]() ![]() ![]() - Hiç günahın var mı Peder ? - Aziz melek ben rahiptim ![]() ![]() ![]() ![]() - Melek : Çok iyi bunları biliyorduk zaten al sana cennetin gümüş anahtarı der ve sonra Hidayet'e döner ![]() - Hidayet : Ben de her zaman hayvanlara ve insanlara iyilik yapardım ![]() ![]() ![]() - Melek Hidayet'e döner ve bunu da biliyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() - Peder bu olaya sinirlenir ![]() - Melek gülerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() POLİTİKA Bir gün çocuk eve gelir ve babasına - Bize politika nedir diye ödev veriler, der ![]() - Bak oğlum ben kapitalizm, hizmetçimiz işçi sınıfı, annen devlet, sen halk, kardeşin ise gelecek ![]() Gece oluyor ve kardeşi ağlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|