08-23-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çay Mucizesi :Düçük Ali Yanlış Sınıfta
Küçük Ali okula başladığından beri her gün ögretmeni Canan hanıma gidip, - "Öğretmenim beni yanlış sınıfa koydunuz, benim yerim birinci sınıf değil, ablam üçüncü sinifta ama ben en az onun kadar akıllıyım, hiç olmazsa beni üçüncü sınıfa alın " diye şikayet edermiş Bundan sıkılan Canan ögretmen bir gün Ali'yi kaptığı gibi okul müdürüne çıkmış ve olayı anlatmış Okul müdürü: - "Peki" demiş, "Bu çocugu bir imtihan edelim, yeri üçüncü sınıfsa o sınıfa koyalım" ve baslamış sorgulamaya, - Iki kere iki? - Ali hemen "Dört" demiş, - "Sekiz kere dokuz?" - Ali hemen -"Yetmis iki" demis, - "Kaç mevsim var?" - Ali hemen -"Dört" demis Bu sirada Canan hocada: - "Müsaade ederseniz bir kaç soruda ben sorayim" demis ve sormus: - "Söyle bakalim Ali, ineklerde dört tane ama bende iki tane var, bu nedir? " Ali hemen -"Ayak" demis, Canan hoca sormuş -"Peki senin pantolonunda olupta benim pantolonumda olmayan şey nedir? " Ali hemen yanitlamis -"Cep" Bunun üzerine Canan hoca dönmüs müdüre, -"Üçe koyalım hocam" diyecekken Müdür, Canan hocanin sözünü kesmiş, -"Hocam, bu çocugu üçe degil beşinci sınıfa koyalım, zira son iki suale ben doğru cevap veremedim"
|
|
|