![]() |
Maliye bakanlığının Yalanları |
![]() |
![]() |
#1 |
dejavu2009
|
![]() Maliye bakanlığının Yalanları"Cep"ten yüzde 58 değil yüzde 71,72 vergi alıyoruz Yazan:Kemalettin BULAMACI Pazartesi, 04 Ağustos 2008 10:11 Maliye Bakanlığı, cep telefonundan yüksek vergi alınıyor açıklamalarına sert çıkarak "vergi yükünün yüzde 58 olduğu gerçeği yansıtmıyor" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maliye Bakanlığı cep telefonu operatörlerinin yüksek vergilere yönelik eleştirilerine karşılık yaptığı örneklemeli açıklama ile "Kamuoyunda ifade edilen yüzde 58'lik vergi yükü rakamları gerçeği yansıtmıyor" dedi ![]() ![]() Maliye bakanlığı'nın yüzde 58 rakamını yalanlayarak, cep telefonundan çok daha yüksek vergi aldıklarını gösteren bu hesaplama tablosundaki örnek rakamlar ve açıklamaları şöyle ; Maliye Bakanlığı yetkililerinin hesaplamalarına göre aylık ücret, yurtiçi kullanım ücreti, yurtdışı kullanım ve SMS tutarı toplamı 34,83 YTL olan bir faturada, kurum masraflarına katkı payı 0,12 YTL, Hazine payı ise 5,22 YTL olarak belirleniyor ![]() 34,83 YTL'lik matraha yüzde 18'lik KDV ve yüzde 25'lik özel iletişim vergisi uygulanıyor ![]() ![]() Buna 0,83 YTL'lik telsiz kullanım ücretinin de eklenmesiyle birlikte, fatura toplamı 50,64 YTL'ye yükseliyor ![]() Bu faturadaki tutarın 21,15 YTL'si vergi ve diğer adlar altında Hazineye aktarılıyor ![]() ![]() Kısacası GSM operatörlerinin kazandığı 29,49 YTL'ye karşılık devlet 21,15 YTL vergi geliri elde ediyor ![]() ![]() Maliye Bakanlığı uzmanları ise bu hesaplamada küçük bir oyun yaparak toplam fatura içerisindeki paylarını gösteriyorlar ![]() ![]() Ancak şöyle bir örnekle olayı açıklığa kavuşturmak mümkün ![]() Yüzde 18 KDV dahil bir ürüne toplam 100 YTL ödediğinizi var sayalım ![]() Ürün Bedeli : 84,75 YTL KDV'si : 15,25 YTL Bu KDV örneğinde de görüldüğü gibi Devlet 100'liralık toplam bedel üzerinden sadece 15,25 YTL elde ediyor ![]() ![]() ![]() CNET TÜRKİYE'nin Hesabı Kesintiler Kesinti Tutarları KONUŞMA ÜCRETİ (Yüzde 15’i Hazine Katkı Payı, Binde 0,35’i de Kurum Katkı payı olarak ödeniyor) 34,83 YTL 1 OPERATÖR KAZANCI 29,49 YTL 2 Hazine Payı 5,22 YTL 3 Kurum Payı 0,12 YTL 4 KDV %18 6,27 YTL 5 ÖİV %25 8,71 YTL 6 Telsiz Kullanım Ücreti 0,83 YTL 7 Kullanıcının Ödediği Vergiler 4 (KDV) + 5 (ÖİV) + 6 (TKU) = 15,81 YTL 8 Operatörün Ödediği Paylar 2 (Hazine Payı) + 3 (Kurum Payı) = 5,34 YTL TOPLAM FATURA 50 ![]() Hazineye Aktarılan 15,81 + 5,34 = 21,15 YTL BEN HERKESE BUNU ANLATIYORDUM KİMSE BANA İNANMIYORDU ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BENİM HESAPLARIMA GÖRE %66'YI GEÇİYORDU ![]() ![]() ACAMA MALİYE BAKANLIĞININ BAŞKA YALANLARI VAR MI ? ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Maliye bakanlığının Yalanları |
![]() |
![]() |
#2 |
bbk
![]() |
![]() Cevap : Maliye bakanlığının Yalanlarıteşekkürler sevgili dejavu bilgi için ![]() protestona katılıyorum
![]() |
![]() |
Cevap : Maliye bakanlığının Yalanları |
![]() |
![]() |
#3 |
dejavu2009
|
![]() Cevap : Maliye bakanlığının Yalanlarıyorum için teşekkürler BBk |
![]() |
![]() |
|