Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, eylül, hakkında, üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Hakkında Bilgiler

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dokuz Eylül Üniversitesi Hakkında Bilgiler

1974 yılında Ege üniversitei bünyesinde kurulmuş olan güzel sanatlar Fakültesi Türkiye´nin bu alandaki ilk fakültesidir 1982 yılında dokuz eylül üniversitesi´ne bağlanmıştır Öğrenim süresi dört yıl olan 11 bölümden oluşmaktadır Resim, Heykel, Grafik, Tekstil, Seramik, Geleneksel Türk El sanatları, Sahne sanatları, Sinema Televizyon, Fotoğraf, Müzik Bilimleri, Temel eğitim bölümlerinde eğitim vermektedirHukuk Fakültesi:Hukuk Fakültesi henüz DEÜ kurulmadan 1978 yılında Ege üniversitesi bünyesinde kurulmuş daha sonra 1982´de DEÜ´nün kurulmasıyla çalışmalarını bu çatı altında sürdürmeye devam etmiştir DEÜHF Türkiye´nin en yüksek puanla öğrenci alan ilk beş üniversitesi arasındadır Mezunları ise girdikleri kurumsal sınavlarda gösterdikleri başarı oranıyla fakültenin adını üst sıralarda tutmayı başarmaktadır
DEÜHF´yi Türkiye´nin tek, avrupa´nın ise sayılı Hukuk Fakülteleri arasına sokan özelliği Aktif eğitim Sistemi´ni uyguluyor olmasıdır Söz konusu eğitim programı kapsamında, teorik hukuk eğitimi yanında 15-17 kişilik küçük gruplarla PDÖ (Probleme Dayalı Öğrenme) oturumları yapılmaktadır Fakültenin aktif eğitim müfredatı kapsamında, ayrıca, 3 sınıf öğrencileri için "seminer" dersi ve 4 sınıf öğrencileri için "Kurgusal Duruşma" dersi yer almaktadırAktif eğitim kapsamındaki son uygulama ise öğretim binasında yer alan "Mahkeme Salonu"nda öğrencilerin hakim-savcı-avukat rollerini üstlendikleri Medeni Usul Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku derslerine ait kurgusal duruşma uygulamalarıdır
Fakültenin diğer bir özelliği ise Türkiye´de mesleki düzeyde yabancı dil eğitimi veren ender Hukuk Fakülteleri arasında yer almasıdır
DEÜHF bünyesinde Kamu Hukuku, Özel Hukuk, avrupa Birliği Hukuku, ekonomi Hukuku, Aile Hukuku alanlarında tezli ve tezsiz yüksek lisans ve doktora programları yürütülmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com