![]() |
Dost Diyebildiğim Herkese Hitaben !!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Dost Diyebildiğim Herkese Hitaben !!!!Bir kırlangıç hikâyesi anlatacağım bugün sizlere ![]() ![]() ![]() Bu hikâyeyi her okuduğumda, duyduğumda ya da anımsadığımda gözlerim dolar ![]() ![]() ![]() Meşhur ve zengin bir yazar varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün penceresine bir küçük kırlangıç gelmiş, usulca tıklatmış camı ![]() ![]() “Merhaba,” demiş kırlangıç ![]() ![]() “Sizinle dost olabilir miyiz? Ben bunu çok istiyorum ![]() ![]() ![]() Gülmüş kırlangıca meşhur yazar, alaylı bir ifade ile ![]() “Ben, çok meşhur bir yazarım,” demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Peki, mutlu musun,” diye sormuş kırlangıç ![]() ![]() “Ne demek,”demiş yazar ![]() “Ben çok meşhur bir yazarım ![]() ![]() ![]() ![]() Tekrar sormuş kırlangıç: “Peki mutlu musun?” Aynı cevapları vermiş yine yazar: “Ben çok meşhur bir yazarım ![]() ![]() ![]() ![]() Küçümsemiş kırlangıcın dostluk teklifini ![]() ![]() ![]() Demiş ama aklı da hep kırlangıcın sorusunda takılı kalmış: “Mutlu musun?” Sorgulamış hep kendini: “Zenginim, param pulum, şanım, şöhretim var ![]() ![]() ![]() Bir zaman geçmiş aradan ![]() Ve hasretini çekmeğe başlamış, gerçek bir sevginin ![]() ![]() ![]() ![]() Yine bahar gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gelse, yine camına tıklatsa küçük gagasını, bu sefer sevinçle alacakmış yanına ![]() ![]() ![]() Hasretle, özlemle ve her yeni gelen günle ![]() ![]() Ama küçük kırlangıç gelmiyormuş bir türlü ![]() ![]() Bir gün merak ve heyecan içinde diğer kırlangıçlara sormuş, arkadaşı küçük kırlangıcı ![]() ![]() ![]() Üzüntüyle dinleyen kırlangıçlar demişler ki yazara: “O artık asla gelmeyecek ![]() ![]() ![]() “Neden,” diye sormuş yazar: “Çünkü, kırlangıçların ömrü altı aydır,” diye cevaplamışlar sorusunu ![]() ![]() İşte orda anlamış, yazar ne kadar geç kaldığını… Sevgi ve dostlukların kıymetini bilmek gerek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kırlangıçlar ölmeden ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|