Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, faydali, hakkında, windows

Windows 95 Hakkında Faydali Bilgiler

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Windows 95 Hakkında Faydali Bilgiler

Windows 95, Microsoft´un ürettiği işletim sistemi ailesi Windows´un MS- DOS üzerinde yükselen dördüncü ana sürümüdürKod adı Şikagodur Microsoft tarafından 24 Ağustos 1995 tarihinde Rolling Stones´un Start ME up adlı yeni bir şarkıyla katıldığı büyük bir şov eşliğinde dünyaya tanıtılmıştırWindows 95, Microsoft´un Windows ve DOS işletim sistemlerini tam olarak birleştirebildiği ilk işletim sistemi olma özelliğini taşırWindows 95 gerçek anlamda büyük bir satış başarısı yakalamış ve Windows´un bilişim dünyasında bugün edindiği yere ulaşmasında büyük katkısı olmuştur Son kullanıcı için kullanımı zamanının en kolay kullanılan işletim sistemlerinden biri olmuştur Masaüstü, ilk kez windows 95 ile işlev kazanmıştır
Başlat ya da Start düğ MEsi Windows 95 ile beraber windows sürümlerinin vazgeçil MEz bir parçası haline geldi
Windows 95 , 32-bit ile çalışıyordu Bu özellik 16-bit MS- DOS´un pasif duruma düş MEsine yol açarken255 karaktere kadar DOSya isimleri ve pek çok teknolojik yeniliğe olanak tanımıştır
Tak ve Çalıştır özelliği eklendi
Internet Explorer sonraki bazı sürümlere entegre edildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com