![]() |
Hrant Dink Kimdir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hrant Dink Kimdir?15 Eylül 1954 te malatya da doğdu ![]() babası Sivas´ın Gürün ilçesinde, annesi Gülvart ise Sivas´ın Kangal ilçesinde doğup büyüdü ![]() ![]() ![]() Üç kardeş ilkokulu bu Kiliseye bağlı İncirdibi İlkokulu nda okuyup, yazları da okulun Tuzla daki kampında barındılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1980-1990 yılları arasında iş hayatıyla yetinen ve kardeşleriyle birlikte bir kitabevi işleten dink 1990 yıllarından itibaren tekrar türkiye ermeni Toplumu içindeki faal yaşantısına döndü ![]() Bu yıllarda Marmara gazetesinde â?? çutak rumuzuyla ermeni tarihiyle ilgili türkiyede çıkan kitaplara ilişkin kritikler yazdı ![]() 1996 da birkaç arkadaşıyla birlikte ve dönemin Patriğinin de teşviğiyle AGOS Gazetesi´ni kurdu ![]() dink bu tarihten itibaren de yazdığı yazılarla ve türk ve yabancı basında dile getirdiği görüşlerle dikkat çekti ![]() Amerika, Avustralya, Avrupa ve ermenistan da çok sayıda konferansa katılan dink ermeni Kimliği ve ermeni Tarihi üzerine geliştirdiği yeni söylemlerle tanındı ![]() Yayın yönetmeni hrant dink´in Agos gazetesinde yayınlanan 19 Ocak tarihli son yazısı ![]() "Ruh halimin güvercin tedirginliği" Başlangıcında, â?? türklüğü aşağılamakâ? suçlamasıyla şişli Cumhuriyet savcılığı nca hakkımda başlatılan soruşturmadan tedirginlik duymadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Duruşmaların gidişatından dahi habersizdim ![]() ![]() ![]() şişli savcısı na gidip ifade verdiğimde de hayli umursamazdım ![]() ![]() ![]() Soruşturma sonunda bir dava açılmayacağına kesin gözüyle bakıyordum ![]() Ama hayret işte! Dava açılmıştı ![]() Yine de iyimserliğimi kaybetmedim ![]() |
![]() |
![]() |
|