Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bölümü, elektrik, elektronik, istanbul, mühendisliği, üniversitesi

İstanbul Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İstanbul Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü

kurum-taslak

Tarihçe
İstanbul Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü 1988 yılında

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi`nin beşinci bölümü olarak açılan ve 1989 öğretim yılından itibaren öğretimine İngilizce olarak devam Elektronik Mühendisliği Bölümü`nün devamıdır Daha sonra kurulan Elektrik - Elektronik Mühendisliği ile Elektronik Mühendisliği bölümleri birleştirilmiştir

Bölüm öğretim üyelerinin çıkarmış olduğu Journal of Electrical & Electronics Engineering [http://wwwistanbuledutr/eng/ee/jeee/indexhtml] (ISSN 1303-0914) adlı dergi bulunmaktadır

Çoğunlukla bu bölüm öğrencilerinin üye olduğu İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İstanbul`un Avcılar, İstanbulAvcılar İlçesi içersinde, Küçükçekmece Gölü`nün doğu tarafındaki Avcılar Kampüsü`nde bulunmaktadır

İstanbul Üniversitesi Elektrik - Elektronik Kulübü ve İstanbul Üniversitesi IEEE Kolu faaliyet göstermektedir

Künye
Bölüm başkanı: Prof Dr Sıddık Yarman

Öğretim üyeleriProf Dr The Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), elektrik, elektronik, bilgisayar, otomasyon, telekomünikasyon ve diğer birçok alanda, mühendislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışan, kar amacı olmayan, dünyanın önde gelen teknik organizasyonudur

Sıddık B YarmanProfDr Erol KESKIN Prof Dr Osman Nuri UçanProf Dr Ayten KuntmanProf Dr Nariman ŞerifoğluProf Dr Aydın AkanProf Dr Hakan Ali ÇırpanDoç Dr Mukden UğurYrdDoçDr Erkan AtmacaYrdDoçDr Fırat KaçarYrdDoçDr Niyazi OdabaşıoğluYrdDoçDr Hakan DoğanDr Sungur Aytaç

Öğretim görevlileri Tuncer Aydın

==Emekliye ayrılmış olan öğretim üyeleri==Prof Dr Osman Tonyalı (2005)Prof Dr Mahmut Ün (2006)Prof Dr Fahri Burşuk (2006)

Dış bağlantılar
[http://wwwistanbuledutr/eng/ee/ Bölümün İngilizce Sitesi]

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki İstanbul Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com