![]() |
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesiİstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin geçmişi Darülfünuna dayanmaktadır ![]() ![]() ![]() Böyle müessesenin çalismaya baslamasi için; bina, ögrenci, ögretmen ve kitap gibi dört ana unsurun saglanmasi gerekliydi ![]() Bina için taninmis italyan mîmâr Fossati getirilip projeler yaptirildi ![]() 1870 yılında açılan Darulfünun-i Osmani 1872 yılında kapanmış, 1874-1875 ders yılında eğitim ve öğretime başlayan Darulfünun-i Sultani ise 1881 yılında kapatılmıştır ![]() 1900 yılında 1870 yılı olayları, ölümler, doğumlar ve diğer önemli gelişmeler İstanbulda Darulfünun-i Şahane (II ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul, Marmara Bölgesi'nde il ve Türkiye'nin en büyük kenti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 Mart 3 Mart Gregorian Takvimine göre yılın 62 ![]() ![]() ![]() 1924 tarihinde çıkarılan 430 sayılı Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile medreseler lağvedildi ![]() ![]() Fakültede Tefsir, Hadis, Fıkıh ve bunların usulleri gibi temel dini dersler başta olmak üzere, Arap Edebiyatı, Felsefe-Kelam, Ahlak-İçtimaiyat, İslam Tarihi, Dinler Tarihi gibi değişik dersler okutuluyordu ![]() ![]() Darulfünun ve bağlı fakülteler 31 Temmuz 1933 tarihinde kapatılmıştır ![]() ![]() 1992 yılında İstanbul Üniversitesinde İlahiyat Fakültesi kuruldu 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1996 yılından beri öğrenci almakta ve eğitim?öğretime devam eden İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, lisans eğitimi yanında, yüksek lisans ve doktora eğitimini de sürdürmektedir ![]() İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, ilk mezunlarını 2000-2001 öğretim yılında vermiştir ![]() Dekanlar Prof ![]() ![]() Prof ![]() ![]() Prof ![]() ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|