Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bahaeddin, yediyıldız

Bahaeddin Yediyıldız

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bahaeddin Yediyıldız

Doğum Yeri ve Yılı : Kabataş, Ordu ? 1945

Halen Bulunduğu Görev:

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı

Eğitim-Öğretim:

- İlköğretim (Merkez İlkokulu, Gölköy, Ordu), 1956

-Ortaöğretim (Gölköy Merkez Ortaokulu, Ordu Lisesi), 1963

-Lisans , Ankara Üniversitesi, 1967

-Sosyal Tarih Doktorası, Université de Paris IV ? Sorbonne, 1975

Tez Konusu:Institution du vaqf au XVIIIè siècle en Turquie -étude socio-historique

-Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti Tarihi Anabilim Dalında Doçent, 1983

Tez Konusu: Tahrir Defterlerine Göre Canik-i Bayram (Ordu) Kazasının Sosyal ve Ekonomik Tarihi

-Genel Türk Tarihi Anabilim Dalında Profesör, 1988

Medeni Hali:

Evli : Emine Yediyıldız

Çocukları:

-Numan Yediyıldız, Kurmay Binbaşı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Anabilim Dalında Bilim Uzmanı, Sistem Mühendisliği Anabilim Dalında Bilim Uzmanı

-Ahmet Necmi Yediyıldız, Bankongda Serbest İşadamı

Araştırma ve Uzmanlık Alanları:

Tarihte Yöntembilim ve Türk toplum ve kültür tarihi

Lisansüstü Eğitim-öğretim Faaliyetleri:

Tarih Metodolojisi, Toplum, Kültür ve Ekonomi Tarihi alanlarında yüksek lisans ve doktora

İdari Görevleri

-Yürütme Kurulu Üyesi, Türk Tarih Kurumu (1986- 2001)

-Yönetim Kurulu Üyesi , Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü (1987-1989; 2001)

-Yazı İşleri Müdürü, Türk Kültürü (2001-)

-Yönetim Kurulu Üyesi , HÜEdebiyat Fakültesi (1991-1993)

-Dekan Yardımcısı, HÜEdebiyat Fakültesi (1991-1993)

-Bölüm Başkanı , HÜEdebiyat Fakültesi Tarih Bölümü (1995- 2004)

-Yönetim Kurulu Üyesi , HÜAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü (1988-1996)

-Enstitü Müdürü, HÜAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü (1996-2004)

-Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) (1995-1997)

-Başkan, Comité International des Sciences Historiques (Tarih Bilimleri Uluslarasarı Komitesi)in Türk Milli Komitesi (1996-2001)

-Başkan Yardımcısı, Comité International des Sciences Historiques (Tarih Bilimleri Uluslarasarı Komitesi)in Türk Milli Komitesi (2001- )

-Senato Üyesi, Hacettepe Üniversitesi (1996- 2004)

-TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı (Mayıs 2004 - ?)

Bilimsel Kuruluşlara Üyelik

-Türk Tarih Kurumu asli üyesi

-Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü üyesi

-İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği ( İLESAM ) üyesi

-Comité International des Sciences Historiques (Tarih Bilimleri Uluslarasarı Komitesi) Türk Milli Komitesi Üyesi

Tam Gün Kadrolu Görevleri

-Vekil öğretmen (Elbey köyü, Kabataş, Ordu, 1959-1960)

-Memur (MEB Türk Ansiklopedisi Şubesi, 1965-1966)

-Yedek subay (Silvan, Diyarbakır, Temmuz-Ekim, 1975)

-Memur (MEB Talim ve Terbiye Kurulu, 1976)

-Öğretim Görevlisi (Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü, 1977-1982)

-Öğretim Üyesi (Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, 1982-2004)

Hacettepe Üniversitesi Dışında Ders Verdiği ya da Tez Yönettiği Diğer Kuruluşlar:

-Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi misafir öğretim üyesi (1982-1983)

-Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

-Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

- Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü

-Kara Harp Okulu

-Milli Güvenlik Akademisi

-Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü

Aldığı Ödüller

-Milli Eğitim Bakanlığı Yurt Dışı Doktora Bursu (1416 Sayılı Kanun) (1968 ?1973)

-Türk Petrol Vakfı Yurtdışı Araştırma Bursu (1973-1975)

-Türk Ocağı "Ziya Gökalp Bilim Teşvik Armağanı" (28 Mart 1987)

-Yerel Televizyonlar Birliği "Halk Kahramanları Ödülü" (23 Aralık 2001)

2547 Sayılı Kanun'un 38 Maddesi uyarınca Yaptığı Görevler

-Uzman (Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Kuyud-i Kadime Arşivi)

-Bilimsel Yardımcı (Türk Tarih Kurumu, 1983-1986)

-Bakan Danışmanı (Milli Eğitim Bakanlığı)

Akademik Danışma Kurulu Üyelikleri

- Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayın Danışma Kurulu Üyeliği

- Genel Müdür Danışmanı (Vakıflar Genel Müdürlüğü)

- Vakıflar Genel Müdürlüğü Yayın Danışma Kurulu Üyeliği

- MEB Talim ve Terbiye Kurulu Lise Tarih Kitapları Müfredat Programı Hazırlama Komisyonu Üyeliği

- Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıf Araştırmaları Merkezi Danışma Kurulu Üyeliği

Yönettiği Yüksek Lisans Tezleri ve Doktora Tezleri

a Yüksek Lisans Tezleri

b Doktora

a Yüksek Lisans Tezleri

1-Birinci, A, Anadolu'da Kolluk Kuvvetleri, HÜMezuniyet Sonrası Eğitim Fakültesi, Ankara, 1978

2-Özel, O, XV-XVI Yüzyıllarda Anadolu'da Kırsal (Zirai) Organizasyon, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1986

3-Tuş, M, Sivas Şer'iye Sicillerine Göre Tanzimat'ın Sivas'a Tesirleri (1883-1956), HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1986

4-Demirel, Ö, Şer'iye Sicillerine Göre II Mahmud Döneminde Sivas'ta Esnaf Teşkilatı ve Üretim-Tüketim İlişkileri, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1987 (Bu tez yayınlandı: )

5Erdoğru, MA, Darül-Hilafetil-Aliyye Medreseleri: 1914-1924, Ankara Üniversitesi, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, 1985

6Bildirici,YZ, Tanzimattan Cumhuriyete Türkiyede Arapça Öğretimi, Ankara Üniversitesi, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, 1987

7Ercüment, S, XIX Yüzyılda Batılı Seyyahlara Göre Doğu ve Orta Karadeniz, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1991

8-Ölmez, Y, Karahisar-ı Sahip Sancağında Ayanlık Müessesesi (1784-1848), HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1991

9-Say, Y, Türk Tıbbı ve Türkiye'deki Sağlık Kurumları (1300-1839), HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1992

10-Yurtseven, Ç, IIMahmud Döneminde (1808-1839) Bolu Şehrinin Sosyal Yapısı, HÜSosyal Bilimler Enstitüü, Ankara,1993

11-Keleşyılmaz, V, Milli Mücadele'de "İzmir'e Doğru", HÜAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, 1993

12-Erdoğdu, İ, Harput'ta Gayrımüslimler (1823-1868), HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1994

13-Gül, A, Türk Yenileşme Tarihinde bir Mütefekkir Olarak Said Halim Paşa ve Batılılaşma Problemi, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1994

14-Alkan, M, Osmanlı Hilafet Müessesesi 1517-1909, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1994

15-Demir, N, Kalkınma Planlarında ve Hükümet Programlarında Bilim ve Teknoloji Politikaları, HÜAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, 1995

16-Samani, S, Yugoslavya'da Etnik Yapı ve Politika (1918-1992), HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1997

17-Kırmızı, A, II Abdülhamit Dönemi (1876-1908) Osmanlı Bürokrasisinde Gayrımüslimler, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1998

18-Ay, A, XIII-XIV Yüzyıllar Anadolusunda Kültür Dolaşımı Açısından Dervişler, Talebeler ve Hacılar, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1998

19-Aker, EZ, Tanzimat Dönemi Osmanlı Sanayileşme Sorunları ve Kapitülasyonlar, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1999

20-Ural, SS, Kabataş İlçesinde Medeni Kanunun Evlilikle İlgili Hükümlerinin Hukuki ve Sosyolojik Tahlili (1950-1960), HÜAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara,

21-Türkdoğan, B, Avrupa Birliği ve Ulus-Devlet , HÜAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, 2001

22Yeşil, F, Ebubekir Ratip Efendi'nin Osmanlı Modernleşme Tarihindeki Yeri, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, 2002

23 Güzel, H, Ankara Vakıfları, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, 2002

24 Üstün, K, Ordu Yöresi Mezar Taşları, Ankara, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, 2003

25Tekin, S, Atatürkün Anıtkabrinin Tarihi, HÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, (Devam ediyor)

26Aksu, L, Canik-i Bayram Kazası 1613 Tarihli İki Tahrir Defterinin Karşılaştırmalı Analizi, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, (Devam ediyor)

b Doktora Tezleri

1-Öztürk, N, Türk Yenileşme Tarihi Çerçevesinde Vakıf Müessesesi, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, 1991 (Bu tez, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yayınlandı: Ankara 1995, 666 s)

2-Kurt, Y, XVI Yüzyıl Adana Tarihi, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1992

3-Sakallı, B, Milli Mücadele'de Teşkilatlanma Düşüncesi, Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri ve Sosyal Yapıları, HÜAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara 1993

4- Sarıoğlu,M, Siyaset -Şehircilik İlişkileri Açısından Başkent Ankara (1919-1945), HÜAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara,

5-Unan, F, Kuruluşundan Günümüze Fatih Külliyesi, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1993 (Bu tez, Türk Tarih Kurumu'nda yayınlanıyor)

6-Say, Y, Seyyid Battal Gazi Külliyesi, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1999

7-Zülfikar, C, Aziz Mahmud Hüdayi Külliyesi ve İlk Yüzyılı, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara,1999

8-Çukurova, Ü, 1923-1938 Döneminde Gaziantep'te Sosyal Yapı, HÜAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, 1999

9-Erhan, Ç, Osmanlı-Amerika Siyasi İlişkileri (1776-1917), HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, 2000 (Bu tez yayınlanmıştır, Ankara, 2001)

10-Sezgin, A, Cumhuriyet Döneminde Dini Hayatın Meselelerinin Tarihi Kökenleri, Ankara Üniversitesi, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, 1990

11Güler, A, XXYüzyıl başlarının Askeri ve Stratejik Dengeleri İçinde Türkiye'deki Gayrımüslimler, Ankara Üniversitesi, Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, 1993 (Bu tez yayınlanmıştır: ATASE Yayınları, Ankara, 1996)

12Güler, H, Milli Mücadele Komutanlarının Hatıratları ?Ortak bir Tarihin Aktörleri ve Gözlemleri Üzerine Karşılaştırmalı Bir Çözümleme- HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, 2002

13Şenel, Ş, Temettüat Defterlerine Göre Ankara, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, 2002

14Ay, R, Geç Ortaçağ Toplumlarında Yapısal ve İşlevsel Özellikleri Açısından Mistik Gruplar: Anadolu Örneği (XIII-XV Yüzyıllar), HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, 2003

15 Tuğ, AZ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Rauf Denktaş, HÜAtatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, 2003

16 Alkan, M, Adana vakıfları, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, 2004

17 Erdoğan, E, Tahrir Defterlerine Göre Ankara, Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, 2004

18Koç, K, Ulus Devlet ve Küreselleşme, HÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, 2004

19 Alparslan, Ş, Boşnak Toplumunda Türk Kültürünün İzleri, Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Konya, 2004

20Gök, H, Kara Harp Okulu Tarihi, HÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, (Devam ediyor)

21Koyuncu, A, Balkanlarda Osmanlıların Tasfiyesi ve Türk Mirası, HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, (Devam ediyor)

22Hamşioğlu, O, Afganistanın Yenileşme Tarihinde Türkiyenin Etkisi, HÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, (Devam ediyor)

23Metin, C, İranda Modernleşme Hareketleri, HÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara, (Devam ediyor)

24Aker, EZ, (Konu henüz belirlenmedi), HÜSosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara, (Devam ediyor)

Çalıştığı ve Yürüttüğü Projeler

-Türkiyenin Sosyal ve Kültürel Tarihi Projesi (TÜSOKTAR) Yürütme Kurulu Üyesi (Türk Tarih Kurumu, DPT)

-Türkiyenin Sosyal ve Kültürel Tarihi Projesi (TÜSOKTAR) Sondaj Metoduyla Türkiyenin Sosyal Ve Ekonomik Tarihini Araştırma Grubu Başkanı (Türk Tarih Kurumu, DPT)

-Türkiye Dışındaki Türk Kültür Varlıkları Envanteri Projesi Yürütme Kurulu Üyesi (Türk Tarih Kurumu DPT)

-II Mahmuddan Günümüze Yurtdışına Gönderilen Öğrencilerin Prosopografisi Projesi Yürütücüsü (Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü DPT)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com