Asparagin |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Asparagin120pxAsparagin: Kimyasal yapısı120pxAsparagin: 3D modeli Asparagin(Asn,N) proteinleri oluşturan 20 Albüminli madde; organizmanın en önemli yapı taşı Amino asitlerin birleşmesinden meydana gelmiş karmaşık yapılı organik moleküllerdir Kelime olarak "en önemli" mânâsına gelen protein, gerçekten de canlının en önemli maddesini teşkil eder Bütün canlıların hücreleri protein ihtivâ eder Proteinler hücre stoplazmasında çözünmüş hâlde bulunur Kas, karaciğer gibi organ ve dokuların % 80-90ı proteindir Kemik sistemi ve yağ dokusunda ise protein daha azdır![]() aminoasitten biridir Yan zincirinde karboksamit grubu içerir Polar özelliktedir,ancak fizyolojik pH`da yüksüzdür Non esansiyel Aminoasit, proteinlerin yapıtaşları Amino grubu içeren organik asitlerdir Protein yapısına sadece L-alfa amino asitler katılır![]() aminoasittir L-Asparagin,merkezi sinir sisteminin dengesinin korunması için gereklidir Aşırı sinir ve asabiyet oluşumunu engeller,teskin edici özelliği vardır![]() ==Bulunduğu Besinler==Asparagus, patates, sığır eti, yumurta, mandıra ürünleri Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Asparagin maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir![]() |
|
|
|