08-22-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Batıkent Lisesi
Batıkent Lisesi Ankara`da Ankara Türkiye Cumhuriyetinin başkenti ve ikinci büyük şehri Nüfus bakımından İstanbul'dan, yüzölçümü bakımından da Konya'dan sonra ikincidir Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Aksaray ve Eskişehir arasında yer alır 38°33' ve 40°47' kuzey enlemleri ile 30°52' ve 34°06' doğu boylamları arasındadır Batıdan doğuya, kuzeyden güneye transit yolların düğüm noktasıdır
1992 yılında, ağırlıklı yabancı dilde öğretim yapan
süper lise ve lise olarak öğretime açılmıştır
Okul ilk mezunlarını normal liseden 1994 - 1995 öğretim yılında, süper liseden de 1995 - 1996 öğretim yılında vermiştir Liseye, 2005-2006 öğretim yılından itibaren öğrenci alınmamaktadır
Lise İlköğrenimden sonra üç yıllık öğretim yapan ve üniversiteye hazırlayan ortaöğretim kurumu Eski adı "idadi"dir Sultani de dendiği olmuştur Türkiye'de lise, bu adla 1924 tarihinde kurulmuştur Liseye eşdeğer okulların kurulmasına ise 1839'da Sultan İkinci Mahmud Hanın fermanıyla başlanıp, askeri ve idari merkezlerden biri olan Bosna'da üç yılı mahallinde olmak üzere, dördüncü yılı İstanbul'da öğretim yapacak idadiler (lise) açılmıştır (1845) Bundan sonra 1867'de Fransızlar, Osmanlı
ÖSS sözel olarak; Batıkent Lisesi Yabancı Dil Ağırlıklı Lise kısmı Ankara içinde bütün liseler arasında 44 Sırada, Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler arasında 15 Sırada, bütün okullar arasında Yenimahalle Batıkent Lisesi 130 sıradadır
ÖSS sayısal olarak; Batıkent Lisesi Yabancı Dil Ağırlıklı Lise kısmı Ankara içinde bütün liseler arasında 23 Sırada, Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler arasında 4 Sırada, bütün okullar arasında Yenimahalle Batıkent Lisesi 134 sıradadır
ÖSS eşit ağırlık olarak; Batıkent Lisesi Yabancı Dil Ağırlıklı Lise kısmı Ankara içinde bütün liseler arasında 27 Sırada, Yabancı Dil Ağırlıklı Liseler arasında 9 Sırada, bütün okullar arasında Yenimahalle Batıkent Lisesi 128 sıradadır
==Dış bağlantılar[http://www batikentlisesi com Batıkent Lisesi]
kurum-taslak
Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Batıkent Lisesi maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir bkz Öğrenci Seçme Sınavı
|
|
|