Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kuvantum, teller

Kuvantum Teller

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kuvantum Teller

düzenleEylül 2007

Kuvantum teller

Yoğun madde fiziğinde, kuvantum telin elektriği iletmesinde kuvantum etkileri vardır Klasik fizikteki direnç formulü bu telin direncini ölçmede kullanılamaz Onun yerine değiştirilimiş elektronların toplam enerjileri hesaplanmalıdır

Kuvantum Telleri olarak Karbon Nanotüpler

Kısıtlı sayıda da olsa, metalik kabon nanotüplerden kuvantum telleri yapılabilir Avantaj olarak, karbon nanotüplerin çok iyi elektrik iletmesi, hafif ve küçük olmaları, kimyasal olarak çok aktif olmamaları sayılabilirDezantavantaj olarak ise maliyetinin yüksek olması örnek olarak verilebilir
Nisan 2005`te NASA Rice Üniversitesi`ne, elektriği bakır tellerden 10 kat daha iyi ileten,ağırlık olarak da altıda biri kadar kuvantum tel yapması için 4 yılda 11 milyon dolar para ayırdı
Kuvantum teller başka alanlarda da kullanılabilir
Fizik : Fizik, gözlenebilir evrenin temel bileşenleri arasındaki etkileşmelere ve maddenin yapısına ilişkin temel sorunlarla ilgilenen bilim Fizik sözcüğü, Eski Yunancada "doğa" anlamına gelen physis'ten türemiştir Uzun süre doğa felsefesi olarak anılan fizik, doğanın makroskopik ve mikroskopik tüm görünümlerini inceleme konusu olarak seçmiştir

Nanoteknoloji

Kaynak
1[http://enwikipediaorg/wiki/Quantum_wire İngilizce Viki/Kuvantum Teller]

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Kuvantum teller maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com