Haluj(çerkez yemeği) |
|
|
#1 |
|
cansel
|
Haluj(çerkez yemeği)750 gr un 1,5 tatlı kaşığı tuz Ilık su İç malzemeleri: 1 baş kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı pulbiber 1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş Sos malzemeleri: 3 yemek kaşığı tereyağı 3 tatlı kaşığı pulbiber Yoğurt YAPILIŞI 1 750 gr unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu karıştırın Ilık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapın Hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin![]() 2 1 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün 1 yemek kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın Püre haline getrilmiş patateslerle pulbiberli soğanları karıştırın![]() 3 Dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın Bunlardan daireler kesin (daireler için en işe yarayanı nescafe kavanozlarının kapağı)4 Dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun dairelerin orijinal kapatma şekli saç örgüsü ama siz iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz (hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor ) Halujları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin![]() 5 Derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın Su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın Her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın (tencerenin ağzını kapatmayın ) Pişen halujları kevgirle sudan alın![]() 6 Sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırın Servis tabağındaki halujları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın
__________________
![]() worapsow adige |
|
|
|