![]() |
Kısa Kısa... |
![]() |
![]() |
#1 |
|
Kısa Kısa...Ne Yedirelim? Lokman Hekim'e: -Hastalarımıza ne yedirelim?diye sorduklarında,şu cevabı vermiş: -Acı söz yedirmeyin de,ne yedirirseniz olur ![]() Ben Çekilirim Dünya nimetlerine önem vermeyen yasayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karsılaşır ![]() ![]() -Ben bir serserinin önünde kenara çekilmem ![]() Bunun üzerine Diyojen kenara çekilerek,gayet sakin su karşılığı verir: -Ben çekilirim ![]() Sabır Cüneyd-i Bağdadi'ye "sabır nedir?" diye sorduklarında şu cevabı vermiş ![]() - Yüzünü ekşitmeden, acıyı yudumlamaktır ![]() Tabip Beyazıd-i Bestami Hazretleri akıl hastahanesinin önünden geçerken, bir tabibin havanda ilaç dövdüğünü görerek: - Çok günahkarım, der ![]() ![]() - Tövbe kökü ile istiğfar yaprağını karıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bistami hazretlerinin gözleri dolar ve : - Ya Rabbi, der ![]() ![]() Biz de Onlara Yaklaşıyoruz Sultan Alparslan 27 bin askeriyle Bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla: - 300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der ![]() Alparslan hiç önemsemeyerek şöyle der: - Biz de onlara yaklaşıyoruz ![]() Bal ile Sirke Hocaya "bal ile sirke uyuşmaz" derler ![]() ![]() - Bal ile sirke uyuşmadılar değil mi? Hoca hiç erkekliği elden bırakır mı? - Yo yo onlar uyuştular da, şimdi beni aradan çıkarmaya çalışıyorlar ![]() Mesele Getirme de Rusya sefiri meşhur İgnatiyef memleketine giderken veda için geldiği Yusuf Kamil Paşa'ya: -'Efendimize Rusya'dan ne getireyim?' demesiyle Paşa: -'Bir mesele getirme de, ben hiçbir şey istemem' dedi ![]() Manav Olsa Gerek Garip halleri ile ünlü olan şair Ruhi, serbest nazım usulüyle şiir yazmanın moda olduğu dönemlerde bir gün eline geçen bir şiir mecmuasında genç şairlerden birisinin irili ufaklı mısralarla bütün bir sahifeyi dolduran mısralarına uzun uzun baktıktan sonra: - Garip, demiş ![]() ![]() Ne Kadarda Fuzuli Fuzuli ile Ruhi beraberce yürürlerken bir köpek görürler ![]() 'Bu köpekte ne kadar fuzuli' der ![]() Çünki içinde Ruhi var ![]() Yüzük Sultan III ![]() -'Acaba bundan daha kıymetlisi var mıdır?' diye sordu ![]() -'Hayır Efendim, sıhhat ve afiyetle takınız ![]() -'Bundan daha kıymetli şey vardır padişahım!' dedi ![]() -'Nedir?' -'O yüzüğün takıldığı parmak Efendim' diye cevap verdi ![]() Ahmet Müsade Etmez Sadrazam Keçecizade Fuad Paşa'ya yetmişlik bir kadının otuz yaşında bir gençle evlenmek istediğinden bahsetmişler ![]() - Ahmet müsaade etmez, demiş ![]() - Hangi Ahmet - Karaca Ahmet ![]() Dilememiştir Elmalılı Hamdi Yazır'a: - Allah dilediğine hidayet verebilir mi? Diye sormuşlar ![]() - Evet, verebilirdi demiş ![]() - O halde niçin vermemiş? dediklerinde ise şunları söylemiş: - Vermediğine göre dilememiş, demektir ![]() Allah Allah Serdengeçti'ye sormuşlar: - Konuşmalarında "Allah" kelimesini neden bu kadar çok kullanıyorsun? Serdengeçti, kendisinden beklenen cevabı vermekte gecikmemiş: - Allah Allah yahu, hiç haberim yoktu ![]() Kiralık Ev Bir toplantıda bazı büyük adamların ölümünden sonra onlara yaşadıkları evlerin bir müze haline getirildiği ve üzerine levhalar asıldığı konu edilirken, toplantıya katılan şair Nazım, Süleyman Nazif'e dönerek: Üstad ben ölünce kapımın üzerindeki levhaya ne yazarlar ![]() ![]() Evde Kılardı İsmet İnönü'nün dinden uzak bir hayat yaşadığını, Cumaları bile kılmadığını aralarında konuşan gazetecilere bir basın toplantısında oğlu Erdal İnönü'nün açıklaması şöyle olmuş: - Nereden biliyorsunuz? Babam Cuma namazlarını evde kılardı ![]() Namaz Vehbi Karakaş hocaya gençlerden biri: - Hocam gündüz işteyim ![]() - Sen askersin farzedelim ![]() ![]() At Nalı Kadıköy Camiinde vaaz vermekte olan O ![]() - Hocam, diye sormuşlar ![]() Demirci hoca: - Zannetmiyorum, diye cevap vermiş ![]() ![]() Ne Diye Bindin Necip Fazıl Kısakürek vapurla Karaköy'e geçerken yanına biri yaklaşıp: - Üstad, diye sormuş ![]() ![]() Necip Fazıl, okuduğu kitaptan başını kaldırmadan: - Ne diye vapura bindin ki, cevabını vermiş ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kısa Kısa... |
![]() |
![]() |
#2 |
cansel
|
![]() Cevap : Kısa Kısa...paylaşımın için teşşekürler
|