Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edene, hizmetçi, talep

Talep edene hizmetçi ol!!

Eski 07-30-2008   #1
bonsoir
Icon4

Talep edene hizmetçi ol!!

Gece yarısından sonra Hz Mevlana dergahının kapısı çalınırTalebeleri kapıyı açarlarSarhoş bir genç "Ben üstad Mevlana yı görüp elini öpmerek duasını alacağım!!der Talebeleri kovsalar da o gitmez"Duasını almadan asla gitmem!!" diye diretir Ne yapsalarsa onu uzaklaştıramazlar HzMevlana uyanır,"Ne var ne bu gürültü!" diye sorarTalebeleri "Efendim!sarhoş bir genç sizi görmek istiyor duanızı almadan gitmeyeceğini söylüyor!" Mevlene "O bu sarhoş kafayla bizi bulabilmiş;siz ayık kafayla içeri almıyorsunuzBelki samimidir,niye kovuyorsunuz?Talep edeni,ihlasla arayanı kovma yetkimiz yok ki ! Ateşten çıkıp gelene "Dön tekrar ateşe! demeye ne hakkımız var mı?Bırakın gelsin!!!buyururBu sözleri duyan genç gelir ve ağlayarak"Efendim benim gibi sarhoş ,edepsiz biri için talebelerinize sitem etmenize gönlüm razı olmadıBeni de talabaliğe kabul buyurmazmısınız?O talebelerin ve sizin hizmetinizde olmakla şereflenmek istiyorum!"der Mevlana gencin gözlaşlarını silip teselli eder :"Evladım !!Hoş geldin aramıza!Kimin ne zaman ne olacağı belli değildir,hangi vesileye kavuşacağını Allah bilir!Allah alemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz(sav)"Beni talep edene hizmetçi ol!"diye emrediyorBu yüzden taleb edenin haline ,vaktine ,saatine bakılmaz;talebine bakılırSen bizi sevip bulmuşsunGerçek talebin biz değil,Allah 'ın sevgisine kavuşmaktırBuna engel olmaya kimsenin hakkı olamazTalebelere sitem edişim bu yüzdendi!!!!
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Talep edene hizmetçi ol!!

Eski 07-30-2008   #2
cansel

teşşekürler

worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-06-2008   #3
sudenaz

ellerinize sağlık
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com