Factotum |
08-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
FactotumCharles Bukowski`nin yirmili yaşlarında yaşadığı ve genellikle ucuz otellerde yaşam, üçüncü sınıf işlerde çalışma ve herzamanki gibi içki, *****, kadınlarla olan ilişkilerini ve bu dönem boyunca ABD`nin çeşitli eyaletlerine seyatlerini içermektedir Kitap sert bir dille yazılmış olup akıcılığı ile dikkat çekmektedir Parantez Yayıncılık tarafından Türkiye`de yayımlanmıştır Çevirisi Avi Pardo`ya aittir Kitabın arka kapağında şöyle yazar: fac-totum: herşeyi yapan fac, yapmak anlamindaki ``facereden totum, her şey, bütün anlamındaki ``totustan bir işte yapılması gereken tüm niteliksiz işleri yapan kişi, kâhya, ayakçı kitap-taslak Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Factotum maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilirCharles Bukowski (16 Ağustos 1920 - 9 Mart 1994), asıl adı Heinrich Karl Bukowski olan Amerikalı yazar ve şair Yapıtlarında bazen Henry Chinaski ismini de kullanmıştır Hayatının çoğunu ABD`nin Los Angeles şehrinde geçirmiştir |
|