![]() |
Doğusandal, Erdemli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğusandal, ErdemliDoğusandal, Mersin`in Mersin Akdeniz bölgesinin Adana kısmında olup, Adana, Konya, Niğde, Antalya ve Akdeniz ile çevrilidir ![]() ![]() ![]() Erdemli ilçesinin bir köyüdür ![]() Rakımı 400 metre olan köy Rakım bir objenin bilinen bir düzeye göre yüksekliğine verilen addır ![]() ![]() ![]() Çeşmeli`ye 10 km, Erdemli`ye 25 km`dir ![]() ==Ulaşım== Erdemli`ye ulaşmak için Çeşmeli kasabasına gelmek lazımdır ![]() ![]() ==Eğitim== Köyde ilköğretim okulu olmadığı için öğrenciler Karayakup ilköğretim okuluna taşınmaktadır ![]() ![]() ==Sağlık== Köyde sağlık ocağı veya sağlık evi yoktur ![]() ==Nüfus== 2000 yılı nüfus sayımına göre köyün nüfusu 320`dir ![]() ![]() ==Cami== Köyde iki tane cami vardır ,yalnız sadece biri kullanılmaktadır ![]() ==Mahalleler== Aşağı, Orta ve Yukarı olmak üzere toplam üç mahalleden oluşmaktadır ![]() ==Yetiştirdiği ürünler== Limon, portakal, domates, zeytin, harnup en önemli ürünlerdendir ![]() ==Geçim kaynağı Köylü çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşır ![]() ![]() ![]() ==Tarihi eserler== Köyün içinde tarihi bir taş çeşme ve önünde yaklaşık 400 yıllık bir çınar ağacı, bir de tarihi çamaşırhanesi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ==Su== Köyde içme suyu şebekesi vardır ![]() ![]() ==İklim== Köyde tipik Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir ![]() ==Köy hakkında genel bilgi== Köyün kuruluşu, yaklaşık olarak 440 yıl öncesine dayanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() belde-taslak Erdemli belde ve köyleri Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Doğusandal, Erdemli maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|