![]() |
Doğu Akdeniz Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğu Akdeniz ÜniversitesiÜniversite_Künyesi adı =Doğu Akdeniz Üniversitesi(Eastern Mediterranean University) amblemi = Resimau logo ![]() ![]() ![]() ![]() Türkçe kuruluş =Türkçe, diğer Türk dilleriyle birlikte Altay dil ailesinin bir kolunu oluşturur ![]() ![]() ![]() 1979 türü = Devlet- Vakıf rektör =Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğu Akdeniz Üniversitesi 1979 yılında temelleri atılmış Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde kurulan bir Yüksek Teknoloji Enstitüsü olarak faaliyete geçti ![]() Yine aynı yıl Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İnşaat, Elektrik ve Makine Mühendisliği bölümlerinde toplam 105 öğrenciyle, üç yıl sürecek eğitim programını başlattı ![]() ![]() 1984 yılında İnşaat, Elektrik ve Makine Mühendisliği bölümleri dört yıllık programlara dönüştürüldü ![]() 1985 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Türkiye Cumhuriyeti (TC) hükümetleri KKTC`de Doğu Akdeniz Üniversitesi adında bir üniversite kurulması konusunda görüşbirliğine vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı yıl Mühendislik Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, İşletme ve Ekonomi Fakültesi ile Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu kuruldu ![]() ![]() ![]() 7 fakülte, 2 yüksekokul ve Yabancı Diller Okulunda, 28 lisans, 9 önlisans ve 33 yükseklisans ve doktora programlarıyla 68 farklı ülkeden 14 ![]() ![]() ==Üniversiteye Bağlı Bölümler== ===Fakülteler===Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri İlköğretim Matematik Öğretmenliği Lisans Programı Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Lisans Programı Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Lisans Programı İngiliz Dili Eğitimi İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı Türkçe Eğitimi Türkçe Öğretmenliği Lisans Programı Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi İngiliz Dili ve Edebiyatı Mütercim Tercümanlık Fizik-Kimya Genel Eğitim Matematik Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Müzik Psikoloji Tarih Türk Dili ve Edebiyatı Hukuk Fakültesi Hukuk İletişim Fakültesi Gazetecilik Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Radyo-Televizyon ve Sinema İşletme ve Ekonomi Fakültesi Bankacılık ve Finans Uluslararası Finans Ekonomi İşletme Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Yönetim Bilişim Sistemleri Uluslararası İlişkiler AB İlişkileri Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Mimarlık Endüstri Ürünleri Tasarımı Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Elektrik/Elektronik Mühendisliği [http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ===Enstitüler===Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü İleri Teknoloji Araştirma Geliştirme EnstitüsüUzaktan Eğitim Enstitüsü ===Yüksek OkullarTurizm Otelcilik Yüksek Okulu Rekreasyon Yönetimi Turizm ve Otel İşletmeciliği (4 Yıllık) Turizm ve Otelcilik (2 Yıllık) Bilgisayar Teknoloji Yüksek Okulu Bilgisayar Destekli Muhasebe Bilgisayar Destekli Teknik Çizim Bilgisayar Programcılığı Ön-lisans Bilişim Teknolojileri Büro Yönetimi Ön-lisans Elektrik ve Elektronik Teknolojisi İnşaat Teknolojisi Linkler[http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`deki Üniversiteler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Portalı ler Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Doğu Akdeniz Üniversitesi maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|