Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
değişimi, eğitimin, tarihsel

Eğitimin Tarihsel Değişimi

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eğitimin Tarihsel Değişimi

Eflatun`un kurduğu Eflatun Alm Plato, Fr Platon, İng Plato Yunanlı filozof (MÖ429-347) Asıl adı Platon olup İslam dünyasında Eflatun ismi ile bilinir Eski Yunan felsefecilerindendir Sokratın talebesi, Aristonun ise hocasıdır

Akademia (Akademi) bilinen ilk uzman yetiştirme kurumudur Günümüzde Akademia yeryüzündeki ilk üniversite olarak kabul görür Eflatun`un öğrencisi, ve uzmanlık eğitimi öncesindeki baz eğitimin yetersiz olduğunu öngören Aristoteles ise bir dönem sonra Eflatun ile yollarını ayırarak Lyceum (Aristoteles MÖ 384 - MÖ 7 Mart 322 tarihleri arasında yaşamış Yunanlı filozof ve bilim adamı Platon ile birlikte Batı düşüncesini en çok etkileyen en önemli iki kişiden biri olarak düşünülür

Lise) `yi kurar Lise eğitimin o dönemdeki başlıca amacı, o dönemde öğrenilmiş olması varsayılmasına rağmen baz eğitimi tekrar sunmak ve hatırlatmak ; uzmanlık öncesinde genel kültür dersleri vermektir Bu vesile ile, Aristo Politika da başta olmak üzere birçok konuda konuya düz mantık ile bakarak açıklamış, ve halen uzmanlık adayları için müthiş bir eğitim kaynağı olmuştur Geleneksel eğitim sırasıyla ;
Lise İlköğrenimden sonra üç yıllık öğretim yapan ve üniversiteye hazırlayan ortaöğretim kurumu Eski adı "idadi"dir Sultani de dendiği olmuştur Türkiye'de lise, bu adla 1924 tarihinde kurulmuştur Liseye eşdeğer okulların kurulmasına ise 1839'da Sultan İkinci Mahmud Hanın fermanıyla başlanıp, askeri ve idari merkezlerden biri olan Bosna'da üç yılı mahallinde olmak üzere, dördüncü yılı İstanbul'da öğretim yapacak idadiler (lise) açılmıştır (1845) Bundan sonra 1867'de Fransızlar, Osmanlı

Anaokulu İlkokul Ortaokul Lise Üniversite `de verilmektedir

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Eğitimin tarihsel değişimi maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com