Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edirne, lisesi

Edirne Lisesi

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Edirne Lisesi

Edirne Lisesi

Slogan
Bize Yol Gösteriyor, Ulu Ata'nın Sesi

Kuruluş
1857

Ülke
Türkiye

Türü
Anadolu Lisesi

Müdür
Niyazi Dönmez

Eğitim dili
Türkçe

Yabancı diller
İngilizce, Almanca

Öğrenci sayısı
~350

Web sitesi

Ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından birisi olan Edirne Lisesi, Edirne ve Trakya'daki en eski orta öğretim kurumudur ve tarihi 1857 yılına dayanmaktadır Geçmişte adı Edirne Rüştiyesi, Edirne Sultaniyesi, Edirne İdadisi ve Erkek Öğretmen Okulu olarak anılmaktadır Uzun yıllar orta okul ve lise eğitimine tek çatı altında devam edilmiştir Edirne Lisesi 1839'da Tanzimat Fermanı, ardından 1856'da Islahat Fermanı'nın ilan edilmesiyle Batılılaşma hareketinin esasları doğrultusunda Millet-i Osmaniye'ye hizmet edecek kadroların yetiştirilmesi amacıyla Galatasaray Lisesi ve Pertevniyal Lisesi'nden sonra aynı statüde eğitim vermek üzere kurulmuş ve 1882'de eğitim sistemi yeniden düzenlenmiştir

Bu tarihten sonra Türklerin yanı sıra Osmanlı tebaasından olan ve orta okul çağına gelmiş gayri müslüm gençlerin de eğitim görebildiği Edirne Lisesi altmış yıla yakın bir süre için Trakya'nın tek Türk ve sivil orta öğretim kurumu olarak eğitim hayatına ve sosyal hayata önemli katkılarda bulunmuştur

Günümüzde anadolu lisesi statüsünde bulunan okulda halen İngilizce ve Almanca yabancı dillerinde eğitim verilmektedir

Edirne Lisesi Ön Kapısı

Ayrıca her yıl 23 Nisan'da Geleneksel Edirne Lisesi Mezunları Pilav Gününde camianın mensupları bir araya gelmektedir
Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com