Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatım, exploit, genel

Exploit Genel Anlatım.

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Exploit Genel Anlatım.

Genel anlatım
Bir Exploit genellikde Açığa Gösteriş olarak yazılır ve Internet'de yayınlanır Bu yapılan uzman dilinde "Proof of Concept" olarak adlandırılır Bunun sayesinde, Software Üreticisi hızlı bir şekilde Açığı Bilmeli ve gerekeni yapmalı Exploitin niteliği teorik olarak exploit olarak adlandırılıyor Ekseriya exploitler devreye giriyor,bir Bilgisayar Program kodu Data birbirinden ayırmazsa Böylece mesela bir Buffer Overflow Saldırganın kod'u yanlış Hafızaya yazılır ve Programın uygulamasında Manipule edilir Bir başka yöntem ise Format String Saldırılarıdır, Filtre edilmemiş User Komutu Format Fonksiyonu printf() olarak verilir
Çeşitli Exploitler Mevcuttur:

Local Exploits
Remote Exploits
Dos-Exploits
Command-Execution-Exploits
SQL-Injection-Exploits
Zero-Day-Exploits

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com