![]() |
F-35 Lightning İi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() F-35 Lightning İiF-35 Lightning II F-35A Lightning II Genel Özellikler Görev Türü görev türü Dönemi 2003-Günümüz ve gelecek Üretici Lockheed Martin Havacılık Northrop Grumman BAE Systems Tasarımcı tasarımcı İlk Uçuş 15 Aralık 2006 Hizmete Giriş 2014 Hizmetten Çıkış Durumu Geliştirme/ön-üretim Başlıca Kullanıcılar başlıca kullanıcılar Diğer Kullanıcılar diğer kullanıcılar Üretim Dönemi üretim dönemi Üretim Sayısı üretim sayısı Tasarım Maliyeti tasarım maliyeti Birim Maliyeti F-35A: 48 milyon $ (ABD Doları) F-35B: 62 milyon $ (ABD Doları) F-35C: 63 milyon $ (ABD Doları) Teknik Özellikleri Taban Tasarım taban tasarım Değişimleri / Türevleri değişimleri/türevleri Mürettebat 1 Uzunluk uzunluk Yükseklik yükseklik Kanat Açıklığı 10 ![]() Pali Çapı pali çapı Kanat Alanı kanat alanı Boş Ağırlık boş ağırlık Yüklü Ağırlık yüklü ağırlık Azami Hız azami hız Menzil menzil Uçuş Yüksekliği / Servis Tavanı uçuş yüksekliği/servis tavanı Motor ***** Donanımı ***** donanımı F-35 Lightning II (Türkçe:Yıldırım II) (Joint Strike Fighter / Müşterek Saldırı Uçağı), savaştaki her amaç için farklı uçak geliştirmenin masraflı olmasından dolayı tek bir uçağın tüm görevleri yerine getirmesi amacıyla tasarlanan bir savaş uçağıdır ![]() ![]() ABD, deniz ve hava kuvvetlerindeki F-16, A-10, F/A-18(yeni olan E/F "Super Hornet" varyantları hariç), AV-8B'leri İngiltere ise Harrier'ları bu uçak ile değiştirecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
|