Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağacı, efendi, emrullah, nazariyesi, tuba

Emrullah Efendi Tuba Ağacı Nazariyesi

Eski 08-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Emrullah Efendi Tuba Ağacı Nazariyesi

Tuba Ağacı Nazariyesi
Emrullah Efendi'ye göre devletin en önemli görevlerinden birisi ilmi himaye etmektir İlim yukardan başlar Önce elit bir kadro yetiştirmeli, onlar ilkokul ve ortaokul öğretmenlerini, onlar da çocukları ve gençleri eğitmelidir Cenneteki tuba ağacının da kökü yukarda olduğu için "Tuba Ağacı Nazariyesi" olarak anılan bu görüş, İttihat ve Terakki Fırkası'nın ideoloğu olan Ziya Gökalp'i de etkilemiş ve partinin eğitim politikasının önemli bir ilkesi olmuştur
Emrullah Efendi'nin görüşlerine katılmayanların başında Türk eğitim tarihinin bir başka önemli ismi olan devrim Darülmuallim Müdürü Mustafa Satı Bey gelir Satı Bey'e göre, tuba ağacı gibi tepeden kuruluş ve tepeden beslenme Osmanlı'nın sağlıklı bir eğitim sistemi kuramayışının nedenidir Yüksek öğrenimini güçlendirmek için sadece öğretim elemanlarını değil, öğrencisini de iyi hazırlamalıdır

Kaynak : Wikipedia

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com