08-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarihçiler
İbn Haldun Prof Dr
Kazım MirşanOrd Prof Doğu Türkistan'ın İli Nehri üzerindeki Kulca Kentinde, [[4 Temmuz]] [[1919]]'da dünyaya geldi
Zeki Velidi ToganProf Dr Ord Prof Zeki Velidi Togan (1890 - 1970) 10 Aralık 1890 tarihinde Başkurt ilinde İsterlitamak'a bağlı Küzen köyünde doğdu Daha ilk medrese tahsilini yaparken bir yandan da özel Rusça dersleri alıyordu Öğretmen olan annesinden Farsça öğrenmeyi de ihmal etmiyordu 1902 yılında orta tahsil için Ütek'e bulunan dayısı Habib Neccar'ın medresesine gitti Buradaki öğrenimi sırasında Arapça dersler alarak dil bilgisini geliştirdi
Yusuf HalaçoğluProf Dr 1949 yılında Adana'nın Kozan kazasında doğdu 1967'de liseyi, 1971 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Kürsüsü'nden "Fırka-i İslahiye ve Kozan" isimli lisans tezini hazırlayarak mezun oldu 1974 yılında aynı üniversitede Yeniçağ Tarihi Kürsüsü'nde asistan, 1978 yılında "XVIII yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu'nda İskan Siyaseti" konulu doktora tezi ile doktor oldu 1982'de Yardımcı Doçent, Nisan 1983'te de "Osmanlı İmparatorluğu'nda Menzil Teşkilatı ve Yol
Halil İnalcıkOrd Prof Dünyaca ünlü tarihçimiz Halil İnalcık, 26 Mayıs 1916�da İstanbul�da dünyaya geldi Çocukluğu hep savaş yıllarında geçen İnalcık, 1924 yılında, ailesiyle birlikte Ankara�ya yerleşti ve ilkokulu burada, Gazi İlkokulu�nda bitirdi Babası Seyit bey ailesini bırakıp Mısır�a yerleştiği için Halil İnalcık�ı annesi büyüttü Ortaokulda yatılı olarak Sivas Öğretmen Okulu�na verilen İnalcık, 1932 yılında ise Balıkesir Necatibey Öğretmen Okulu�n
Mehmet Fuat KöprülüProf Dr
Bahaeddin Yediyıldız Doğum Yeri ve Yılı : Kabataş, Ordu ? 1945
Halen Bulunduğu Görev:
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı
Eğitim-Öğretim:
- İlköğretim (Merkez İlkokulu, Gölköy, Ordu), 1956
-Ortaöğretim (Gölköy Merkez Ortaokulu, Ordu Lisesi), 1963
-Lisans , Ankara Üniversitesi, 1967
-Sosyal Tarih Doktorası, Université de Paris IV ? Sorbonne, 1975
Tez Konusu:Institution du vaqf au XVIIIè siècle en Turquie -étude socio-historique
-Osmanlı Müesseseleri ve Medeniyeti
İbn-i KesirProf Dr
Baymirza HayitProf Dr
Osman Turan Ziya Nur AksunProf Dr Abdülkadir ÖzcanProf Dr Ahmet Akgündüz Matrakçı Nasuh Ahmed Cevdet PaşaProf Dr Şahin UçarProf Dr Ahmet Yaşar OcakProf Dr Ali İhsan GencerYrd Doç Dr Alaaddin AközProf Dr Cevdet Küçük İbrahim Hakkı Konyalı Doç Dr Necip Hablemitoğlu Katip ÇelebiProf Dr Kemal Çiçek Dr Şenol KantarcıProf Dr Afet İnan Yasemin Tümer Doç Dr Ufuk Gülsoy Feridun AtaYrd Doç Dr Vehbi GünayProf Dr Zeki Arıkan Olcay Pullukçuoğlu YapucuProf Dr Ergün AybarsProf Dr Necmi ÜlkerYrd Doç Dr Mehmet YılmazProf Dr Nuri KöstüklüYrd Doç Dr İzzet SakYrd Doç Dr Ruhi ÖzcanProf Dr Mustafa Çetin VarlıkProf Dr İsmail ErünsalProf Dr Mübahat KütükoğluProf Dr İsmail Aka Doç Dr Kenan İnan Doç Dr Mehmet Alaaddin Yalçınkaya Y Gürkan Ergin İbrahim SolakProf Dr İdris BostanProf Dr Oktay Belli Doç Dr Bayram Ürekli
|
|
|