![]() |
Sipahiler, Sarıyahşi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sipahiler, SarıyahşiSipahiler Aksaray ili bkz ![]() Sarıyahşi ilçesine bağlı bir bkz ![]() köydür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() E5 yolu üzerindeki köy, Kocas Dağı`nın eteğnde kurulmuştur ![]() ![]() Okul ve camisi olan köyün ilçeye bağlantı yolu asvalttır ![]() ![]() Köy okulu Köy okulunda taşımalı sistem uygulamasi ile 29 tane ögrenci Eğitim ve Ögretimlerini sürdürmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Köyde birlestirilmis sinifli ilkögretim okulu olup bu yil birinci kademede ögretim yapilacak olup, ikinci kademedeki 12 ögrenci ilce merkezinde bulunan Fatih ilkögretim okulunda egitim ve ögretimlerini sürdüreceklerdir ![]() Ekonomi Halkın tamamına yakını tarımla uğrasmakta olup, hayvancilikla da gecimlerini saglamaktadirlar ve yurt disinda calismaktalardir ![]() Köyde 100 büyükbaş, 450 küçükbaş ve 400 tane de kümes hayvanı bulunmaktadır ![]() Köyün en büyük derdi foseptik çukuru yapilmasidır ![]() ![]() Haberleşme Köydeki 500 abonelik telefon santrali ihtiyaca cevap vermektedir ![]() ![]() Aksaray Sarıyahşi İlçesi Kasaba ve Köyleri Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Sipahiler, Sarıyahşi maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|