Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sarıyahşi, sipahiler

Sipahiler, Sarıyahşi

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sipahiler, Sarıyahşi

Sipahiler Aksaray ili bkz Aksaray

Sarıyahşi ilçesine bağlı bir bkz Sarıyahşi,_Aksaray

köydür İlçe merkezine uzaklığı 7 kilometredir Köy Genel idare teşkilatının en küçük yerleşim yeri, tüzel kişiliğe sahip bir mahalli idare İlk insan ve ilk peygamber hazret-i ademin çocukları çoğalıp yerleşmeye başladıkları zamanlarda yerleşim yerleri meydana gelmiştir Tarih boyunca çeşitli milletler tarafından köyler kurulmuş, insanlar buralarda hayatlarına devam etmişlerdir Kuruldukları yerlerin özelliklerine ve geçim şekillerine göre köyleri sınıflandırmak mümkündür Dağ, ova, kıyı, yayla köyleri veya balıkçı, ekinci, hayvancı,

E5 yolu üzerindeki köy, Kocas Dağı`nın eteğnde kurulmuştur 110 haneden oluşan köyün nufusu 263`tür

Okul ve camisi olan köyün ilçeye bağlantı yolu asvalttır İçme suyu da kapalı şebekedir
Köy okulu
Köy okulunda taşımalı sistem uygulamasi ile 29 tane ögrenci Eğitim ve Ögretimlerini sürdürmektedir 2001 yili: Ögrenci sayisi 19 Su an köydeki okul acilmis olup, tasimali olarak 10 öğrenci bulunmaktadir Okul üc derslik, bir ögretmen görev yapiyor

Köyde birlestirilmis sinifli ilkögretim okulu olup bu yil birinci kademede ögretim yapilacak olup, ikinci kademedeki 12 ögrenci ilce merkezinde bulunan Fatih ilkögretim okulunda egitim ve ögretimlerini sürdüreceklerdir

Ekonomi
Halkın tamamına yakını tarımla uğrasmakta olup, hayvancilikla da gecimlerini saglamaktadirlar ve yurt disinda calismaktalardir
Köyde 100

büyükbaş, 450

küçükbaş ve 400 tane de kümes hayvanı bulunmaktadır

Köyün en büyük derdi foseptik çukuru yapilmasidır Köyde kanalizasyon calismalari yapilarak alt yapi tamamlanmıştır
Haberleşme
Köydeki 500 abonelik telefon santrali ihtiyaca cevap vermektedir Milletler arasi, şehirler arası otamatik olarak telefon görüsmesi yapilmaktadir

Aksaray Sarıyahşi İlçesi Kasaba ve Köyleri

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Sipahiler, Sarıyahşi maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilirLağım şebekesinin bulunmadığı yerlerde sağlık koşullarına uygun olarak yer altında inşa edilmiş özel pis su deposu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com