08-21-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Seferihisar
Seferihisar İzmir'in ilçesi İzmir, Türkiye'nin nüfus, sanayi, ticaret, turizm ve kültür yönlerinden üçüncü büyük şehridir
Tarihi ve tabii güzellikleri ile de Türkiye'nin en güzel llerinden biridir 37° 45' ve 39° 15' kuzey enlemleri ile 26° 15' ve 28° 20' doğu boylamları arasında yer alır Balıkesir, Manisa, Aydın ve Ege Denizi ile çevrilidir İzmir, renkli bir tabiata, zengin bir tarihi mirasa ve bol ürün veren topraklara sahip bir ildir Trafik plaka numarası 35'tir
2000 Yılı
Genel Nüfus Sayımına göre toplam nüfusu 34 761tür Bu nüfusun 17 526sı merkezde, 17 235i belde ve köylerde yaşamaktadır Seferihisarda 20 İlköğretim Okulu, 4 Orta Öğretim Kurumu bulunmakta; 4245 öğrencinin eğitim gördüğü bu okullarda, 261 öğretmen görev yapmaktadır İlçede, sağlık hizmetleri , 4 Sağlık Ocağı, 1 Sağlık Evi tarafından verilmektedir Seferihisar ekonomisinde tarım ağırlığını korumaktadır İlçe toprakları, zeytinlikler ve narenciye bahçeleriyle kaplıdır Son yıllarda seracılık gelişme göstermektedir Seferihisar yöresi, Antikçağda önemli bir yerleşim yeri olmuştur Yöredeki en önemli ören yeri Teostur Merkez bucağına bağlı 10 köyü vardır Yüzölümü 364 km2 olup, nüfus yoğunluğu 59dur Urla Yarımadasının güneyinde yer alan ilçe toprakları genelde düzdür
Ekonomisi tarım ve turizme dayalıdır Başlıca tarım ürünleri zeytin ve mandalina olup, ayrıca az miktarda buğday, arpa, mısır, üzüm ve pamuk yetiştirilir Seralarda turfanda sebzecilik yapılır Kıyılarında birçok turistik tesis vardır İlçe topraklarında kurşun-çinko ve perlit yatakları vardır İlçe merkezi, Sığacık Körfezinin kuzeyinde yer alır İl merkezine 45 km mesâfededir Belediyesi 1884te kurulmuştur
|
|
|