|  08-21-2012 | #1 | 
	| 
Prof. Dr. Sinsi
 | 
				  Linux Kullamım Alanları Hakkında Faydali Bilgiler 

Açık kaynaklı olması çekirdek yapı üzerine uygulama geliştirmeyi kolaylaştırmaktadır
  Ve bundan dolayı  Linux farklı amaçlar dahilinde kullanılır  Cep telefonlarında,  PDA´larda, laptoplarda, notebooklarda, masaüstü  bilgisayarlarda ve sunucularda kullanımı yaygındır  Her amaç için farklı bir  Linux dağıtımı bulmak mümkündür  Ev kullanıcıları için SUSE, Ubuntu, Mandriva, Pardus gibi dağıtımlar yaygınken, sunucularda Fedora, CentOS, Debian daha yaygın olup ayrıca eğitim için Edubuntu gibi dağıtımlar da bulmak mümkündür  Şu anda  Gnu yazılımlarını ve diğer özgür yazılımları bir araya getiren ve tüm bunları bir  Linux çekirdeği ile beraber toplu, derlenmiş ve kurulumu çok kolay bir işletim sistemi olarak piyasaya süren irili ufaklı birçok çalışma mevcuttur  Ubuntu, Debian, SUSE, Pardus, Fedora, Gentoo, Arch Linux, Mandriva,  Turkix, Gelecek  Linux, Armador OS 2006, Red Hat, Slackware bunlardan çok bilinen birkaçıdır  Her biri, normal bir  bilgisayar kullanıcısının biraz dikkat ederek  bilgisayarına kurabileceği   ve neredeyse hiç yabancılık çekmeden kullanabileceği kadar rahat bir kurulum arayüzüne sahip bir şekilde dağıtılmaktadır  Bu dağıtımlar kendi sayfalarından indirilebilecek kurulum  ISO´ları veya  bilgisayar mühendislikleri yazılım arşivlerinden ya da sadece dağıtım işini üstlenmiş internet sitelerinden  CD´ler şeklinde edinilebilmektedir  Ülkemizde  Linux çalışmaları  TÜBİTAK destekli Pardus, özel sektör destekli Gelecek  Linux ve Armador OS 2006, öğrenci destekli  Turkuaz,  Turkix, Truva, Turanid_ Linux gibi projelerle ulusal bilişim pazarında kendine yer edinmektedir  
 | 
	|  |   |