|  | Sembusek |  | 
|  08-21-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   SembusekSembusek Mardin bölgesine özgü bir sac böreği  İç olarak soğan, ince kıyılmış et ve çeşitli baharatlar konularak yufka yarım ay şeklinde kapatılır ve saçta pişirilir  İsteğe bağlı olarak içine nane, fesleğen ve maydanoz da katılır  ] ==Hazırlanışı== Hamura maya eklenerek mayalanması beklenir  İç için ince doğranan soğan, yeşil biber, maydanoz, kara biber, tuz ve kıyma çiğ olarak karıştırılır  İsteğe bağlı olarak içe biber salçası ve isot da katılabilir  Hamur lahmacun gibi açılarak yarısına hazırlanan iç konur  Boş kalan kısım yarım ay oluşturacak şekilde katlanır ve yine tabak yardımı ile açık kısımlar kapatılır  Bu arada bir yumurtanın sarısı çırpılarak hazırlanan pidelerin üzerine sürülür  Pideler son olarak önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir  yiyecek-taslak Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Sembusek maddesinden kopyalanmıştır  Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir  Mardin Güneydoğu Anadolu bölgesinin Dicle bölümünde yer alan il  Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak, Şanlıurfa, Irak ve Suriye arasında yer alır  Trafik numarası 47dir  | 
|   | 
|  | 
|  |