Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kimya, lisesi, mehmet, meslek, rüştü, uzel

Mehmet Rüştü Uzel Kimya Meslek Lisesi

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mehmet Rüştü Uzel Kimya Meslek Lisesi

düzenleTemmuz 2007
Mehmet Rüştü Uzel Kimya Meslek Lisesi Meslek ve Teknik Öğretim eski müsteşarlarından Müsteşar bakanlıklarda, elçiliklerde bakan veya büyükelçiden sonra gelen en yüksek seviyeli yöneticidir Arapçada kelime anlamı kendisinden bilgi alınan, kendisine danışılan kimse demektir ve görevin adı da buradan gelmektedir Örneğin MİT müsteşarı

Mehmet Rüştü Uzel`in adını taşıyan Kimya Meslek Lisesi, Mehmet Rüştü Uzel (1891, Bursa - 20 Ocak, 1965), Milli Eğitim müsteşarlarındandır

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de eğitim-öğretimle (talim-terbiye) ilgilenen bakanlıktır

1946-

1947 Eğitim ve Öğretim yılında o zamanki adı ile Erkek Teknik Öğretmen Okulu küçük laboratuvarında 26 öğrenci ile Ankara`da öğretime başlamıştır

Başlangıçta 3 bloktan ibaret olan bu günkü binanın inşatına 1960`ta başlanmış olup 1962-1963 Öğretim yılında D blok, 1965-1966 Öğretim yılında C blok binaları hizmete açılmıştır 1974-1975 Öğretim yılında bu binalara ek olarak ek olarak yapılan D blok hizmete girmiştir Halen bu binalarda eğitime devam edilmektedir

Yaklaşık 16000 m²`lik arsa üzerinde kurulan okulda 1 idari bölüm, 3 adet öğretim binası, 1 adet toprak futbol sahası, basket ve voleybol sahaları mevcuttur

Meslek Lisesine ilave olarak aynı binada 1971-1972 Öğretim yılında da hazırlık sınıfı İngilizce öğretim yapan 5 yıllık Mehmet Rüştü Uzel Kimya Anadolu Lisesi eğitim ve öğretime başlamıştır

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Mehmet Rüştü Uzel Kimya Meslek Lisesi maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com