![]() |
Birinci Kattan Üçüncü Kata Çıkmak Ne Kadar Zaman Aldı ? |
![]() |
![]() |
#1 |
[KAPLAN]
|
![]() Birinci Kattan Üçüncü Kata Çıkmak Ne Kadar Zaman Aldı ?MERDİVEN 6 katlı bir bir apartmanda bir kattan ötekine merdiven uzunluğu aynı ![]() (Not : Her katta iki daire olmak üzere toplam 12 dairelik bir apartmandır) Cevabınızı ispatlayan kısa bir açıklama yapınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Birinci Kattan Üçüncü Kata Çıkmak Ne Kadar Zaman Aldı ? |
![]() |
![]() |
#2 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : Birinci Kattan Üçüncü Kata Çıkmak Ne Kadar Zaman Aldı ?6 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
İSİMSİZ KARANLIK
|
![]() Cevap : Birinci Kattan Üçüncü Kata Çıkmak Ne Kadar Zaman Aldı ?Birinci kattan altıncı kata çıkarken beş merdiven çıkmıştır ancak birinci kattan üçüncü kata çıkarken iki merdiven çıkacaktır ![]() 3 dakika = 180 saniye 180 / 5 = 36 (Bir merdiveni 36 saniyede çıkıyormuş) İki merdiven çıkacağına göre 36 * 2 = 72 72 saniyede birinci kattan üçüncü kata çıkmış olur ![]() (Ancak soruda verilen şu bilgiyi kullanmadığım için -ve matematikte hiçbir bilgi gereksiz olmadığı için- çözememişim gibi bir duyguya kapılıyorum) (Not : Her katta iki daire olmak üzere toplam 12 dairelik bir apartmandır)
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bukett
|
![]() Cevap : Birinci Kattan Üçüncü Kata Çıkmak Ne Kadar Zaman Aldı ?1,5 dk olması gerekıyor
|