Mançoloji |
08-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
MançolojiMüzik AlbümüAlbüm Adı =MançolojiKapak = Mançoloji Kapak ResmiSanatçı Adı = Barış MançoTarih =1999Kayıt Yeri =Barış Manço, 2 Ocak 1943 tarihinde, Rikkat ve Hakkı Manço çiftinin dördüncü çocukları olarak Modada dünyaya geldi Annesi Rikkat Hanım, Türk Sanat Müziği sanatçısıydı Aileden gelen yeteneğiyle özellikle ortaokul öğrenimini aldığı yaşlarda müzikle ilgilenmeye başladı Lise yılları Galatasaray Lisesinde başladı Müzik hayatına Galatasaray Lisesinde adım atan Barış Mançonun arkadaşlarıyla birlikte kurduğu ilk grubun adı "Kafadarlar", ikincisi ise "H İstanbul, 1999Müzikal Tür =İstanbul, Marmara Bölgesi'nde il ve Türkiye'nin en büyük kenti Tarih boyunca çeşitli imparatorluklara başkentlik yapan, 133 milyar dolarlık yıllık üretimiyle Dünyada 34 sırada yer alır Türkiye'nin kültür ve finans merkezidir İstanbul, 41° K, 29° D koordinatlarında yer alır Marmara kıyısı ve İstanbul Boğazı (Boğaziçi) boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde Türkiye'nin kuzeybatısında kurulmuştur Anadolu RockFirma =İkinci Dünya Savaşı yıllarında dünyaya gelmiş 68 Kuşağı68 kuşağı müzisyenleri, 60'lı ve 70'li yıllarda en ünlüleri İngiltere ve Amerika'dan çıkmak üzere müzik piyasasını kasıp kavururken, Türkiye de gelişen bu akımlardan nasibini alıyordu Yurtdışında ilk dönemlerde Beatles, daha sonraları Rolling Stones, Led Zeppelin, Yes, King Crimson, Pink Floyd ve bu listenin uzayıp gidebileceği daha bir dolu gruplar Rock müzikRock müziğinin en başta giden temsil Emre PlâkProdüktör = Hüzeyin EmreSüre =96:37Eleştiri =<nowiki></nowiki>Diskografi =Müzik albümü bilgi kutusu/Barış Manço ``Mançoloji``, 1999`de çalışmalarına başlanan, seçilen 23 efsane parçanın yeniden düzenlenmesiyle ortaya çıkarılan Best Of kıvamındaki bir Barış Manço albümüdür Tek yeni parça 40Yıl olup, bu parçanın 11 yıl önce Barış Manço`nun Ömrümün Sonbaharında adlı parçasında da tahmin ettiği gibi sözlerini yazmaya fırsat bulamamıştır ==Albümdeki şarkılar== # Dağlar Dağlar - 3:20 # Gülpembe - 5:05 # İşte Hendek İşte Deve - 3:29 # Sarı Çizmeli Mehmet Ağa - 3:57 # Kara Sevda - 4:21 # Hal Hal - 3:45 # Kol Düğmeleri - 3:46 # Unutamadım - 4:24 # Aynalı Kemer - 3:15 # Beyhude Geçti Yıllar - 4:49 # Nazar Eyle - 3:10 # Can Bedenden Çıkmayınca - 4:43 # Dönence - 6:07 # Anlıyorsun Değil mi - 2:12 # Gül Bebeğim - 5:17 # Halil İbrahim Sofrası - 4:41 # Yolla Yarim Tez Yolla - 3:24 # Nick the Chopper - 4:30 # Alla Beni Pulla Beni - 4:23 # Domates Biber Patlıcan - 4:23 # Ben Bilirim - 3:39 # Sakız Hanım İle Mahur Bey - 3:57 # Gibi Gibi - 3:53 # 40`ıncı Yıl - 6:22 Linkler VikisözBarış Manço [http://wwwbarismancomixcom/ Barış Manço Resmi Dernek Onaylı Fan Sitesi] [http://wwwplaknetcom/ Barış Manço ile İlgili Multimedia Arşiv Sitesi] [http://wwwbarismancoinfo Barış Manço ve Demek İstedikleri] kategori Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Mançoloji maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir |
|