Maliye |
08-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
MaliyeMaliye bölümü fakültenin en kapsamlı ders programlarından birine sahiptir Öğrenciler maliye, iktisat ve İktisat, EKONOMİ olarak da bilinir, servetin üretimini, bölüşümünü ve tüketimini konu alan toplumsal bilim işletme alanında teorik ve pratik dersler yanında hukuk, siyaset bilimi ve bilgisayar dersleri almaktadırlar Programın temel hedefi öğrencileri karmaşık ve rekabetçi iş ortamına hazırlamaktır İstatistik ve matematik gibi dersler de öğrencilerin yoğunlukla aldıkları dersler arasında yer almaktadır Maliye eğitiminin amacı öğrencileri yurtiçi ve dünya ekonomilerinin kurum ve işleyiş kuralları alanında eğiterek kamu sektöründe ve özel sektörde yer alan bankalar, finansal kuruluşlar, yarı-kamusal ve özel girişimlerde ihtiyaç duyulan elemanlar olarak yetiştirmektir Bölümden mezun olanlar özellikle Maliye ve İçişleri Bakanlıklarında, Hazine Müsteşarlığında, Devlet Planlama Teşkilatında, Değişik kamu ve özel banka ve kurumlarda görev almaktadırlar Bölümde dört anabilim dalı bulunmaktadır: Mali İktisat Mali Hukuk Maliye Teorisi Bütçe ve Mali Planlama Alınan bazı temel dersler şunlardır: Mikro ve Makro İktisat, Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Ekonometri, Bilgisayar, İşletme Yönetimi, Uluslararası İktisat Teorisi ve Politikası İşletme Alm Betrieb (-sleitung f) (m), Verwaltung (f), Fr Exploitation (f), İng Undertaking; administration, management İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla üretim faktörlerini şuurlu ve sistemli bir şekilde bir araya toplayarak işleyen veya işleten her iktisadi birim İnsanların ihtiyaçlarını karşılayacak mal ve hizmetlerin ortaya konulmasına üretim denir Üretimi gerçekleştirebilmek için üretim faktörleri olan toprak, emek ve sermayeni |
|