1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş
sos malzemeleri:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı pulbiber
yoğurt
hazırlanması:1 750 gr unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu karıştırın ılık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapın hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin
2 1 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün 1 yemek kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın püre haline getrilmiş patateslerle pulbiberli soğanları karıştırın
3 dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın bunlardan daireler kesin (daireler için en işe yarayanı nescafe kavanozlarının kapağı)
4 dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun dairelerin orijinal kapatma şekli alttaki resimdeki gibi saç örgüsü ama siz iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz (hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor) Gebınları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin
5 derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın (tencerenin ağzını kapatmayın) pişen Gebınları kevgirle sudan alın
6 sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırın servis tabağındaki Gebınları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.