![]() |
Microsoft Windows |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Microsoft WindowsWindows, kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, programları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden girdi yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft firmasının geliştirdiği bir işletim sistemidir ![]() ![]() Windows, kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, programları çalıştırmak, komut vermek gibi klavyeden girdi yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran, Microsoft firmasının geliştirdiği bir işletim sistemidir ![]() ![]() Microsoftun ilk işletim sistemi olan MS-DOStan farklı olarak Windowsta aynı anda çok sayıda programla çalışmak mümkündür ![]() Windowsun program ve uygulamaları standarttır; herhangi bir Windows programını öğrenmeniz, diğer programların büyük bölümünü öğrendiğiniz anlamına gelecektir ![]() Windows, masaüstü pazarında en yaygın kullanılan Bill Gates ve Paul Allen tarafından 1975 yılında iki kişilik bir şirket olarak kurulan Microsoft, 60 bine yakın çalışanı ve 40 milyar dolarlık nakit rezerviyle yazılım dünyasının devi oldu ![]() işletim sistemidir ![]() ![]() Linux ve Linux, Linus Torvalds adında Finlandiyalı bir bilgisayar mühendisinin 1991 yılında Helsinki Üniversitesi'nde bir öğrenci iken Intel'in yeni işlemcisi 80386nın korumalı mod mimarisini denemek üzere geliştirmeye başladığı bir işletim sistemi çekirdeğidir ![]() ![]() Mac OS X'tir ![]() Longhorn kod adlı sürümünün 2006'da piyasaya çıkması bekleniyor ![]() ![]() Windows Server 2003 Windos XP 64-Bit Edition Windows XP (Home Edition / Professional) Windows 2000 Windows Me Windows NT Windows 98 Windows 95 Windows 3 ![]() Windows 3 ![]() Windows 2 ![]() Windows 1 ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Microsoft Windows maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|