![]() |
Mahir Günşiray |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mahir GünşirayMahir Günşiray (d ![]() ![]() ![]() 1960 İstanbul) Sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu ![]() Sanatçı Orhan Günşiray`ın oğlu olan Mahir Günşiray, Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü mezunudur ![]() ![]() Bursa Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Orhan Günşiray   (d ![]() ![]() Tiyatro Stüdyosu, ``Theatre an der Ruhr`` (Almanya), Tiyatro Stüdyosu İstanbul`da kurulu olan bir özel tiyatrodur ![]() Tiyatro Ti ve Tiyatro Oyunevi`nde çalışan sanatçı, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de rol almış, Tiyatro Oyunevi İstanbulda yerleşik olan özel bir tiyatro kuruluşudur ![]() Samuel Beckett`in Film adlı video filmini yönetmiştir (1985) ![]() 1987`den bu yana çeşitli üniversite ve özel eğitim kurumlarında (özel tiyatrolar) eğitmenlik yapmakta, halen kurucularından olduğu Tiyatro Oyunevi`nde çalışmaktadır ![]() ===Filmografisi===Gitmek - 2007 Kaybolan Yıllar - 2006 Tiyatro Oyunevi İstanbulda yerleşik olan özel bir tiyatro kuruluşudur ![]() Sağır Oda - 2006 Seni Çok Özledim - 2005 Ayışığı Neredesin - 2004 Çaylak - 2003 Parçalanma - 1998 Yer Çekimli Aşklar - 1995 Avrenos`un Müşterileri - 1995 Metamorfoz - 1992 Sarı Tebessüm - 1992 Seni Seviyorum Rosa - 1992 { Kaldırım Serçesi - 1989 Ayaşlı ve Kiracıları - 1989 Baharın Bittiği Yer - 1989 Dudaktan Kalbe - 1988 Bebek - 1979 Oğlum Oğlum - 1965 Linkler[http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Mahir Günşiray maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|