Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
metge

Metge

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Metge

METGE PROJESİ (Mesleki Teknik Eğitimi Geliştirme Projesi)

METGE Projesi Milli Eğitim ve Milli Eğitim Bakanlığı

Kültür Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi tarafından Ekim 2002`de başlatılan bir projedir Kültür Bakanlığı milli kültürümüzü araştırmak, değerlendirmek ve yaşatmak gayesiyle kurulmuş bakanlık Kültür Bakanlığı 13 Temmuz 1971 tarihinde kurularak kültür hizmetlerini Milli Eğitim Bakanlığından devralmıştır 1971den 25 Kasım 1981 tarihine kadar Kültür Bakanlığı olarak görev yapan bakanlık, bu tarihte kaldırıldı Turizm ve Tanıtma Bakanlığı ile birleştirilerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı oldu 1987de kurulan Özal hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanlığı birbirlerinden ayrılarak "Kü

Atatürk Meslek Lisesi, Haydarbaşa Ticaret lisesi ve Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, proje okulları olarak kabul edilmişlerdir METGE Projesinde izlenen yöntem AR-GE modeli araştırma yöntemidir

İzlenen yöntemin ayrıntıları şunlardır;

Var olan durumun belirlemesi

Mevcut durumu geliştirmek için plan yapılması

Hazırlanan planın uygulanması

Elde edilen sonuçların değerlendirilmesi

Değerlendirme sonuçlarına göre gerekli düzeltmelerin yapılması

METGE Projesinin amaçları şöyle sıralanmaktadır

Temel amaç, okulun aşağıda belirtilen niteliklere sahip olmasını sağlamaktır

Okul ile iş hayatı arasında genç ve yetişkinlerin yetiştirilmesi konusunda işbirliği sağlamak ve bir iş ortağı gibi çalışabilecek bir yapı oluşturmak

Uluslarası kurumlarla ve yerel düzeydeki işletmelerle ortak çalışarak insan kaynaklarında mesleki standartları belirleme

Belirlenen meslek standartlarında eleman yetiştirecek şekilde modüler eğitim programları hazırlama

Belirlenen meslek standartlarına uygun olarak öğretim yöntemleri ve sınav sistemini güncelleştirme

Öğrenciler için modüler yazılı materyal hazırlama

Mezunları izleme ve elde edilen bulgulara göre okulun kendini yenilemesi

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki METGE maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com