Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
halit, narin

Halit Narin

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halit Narin

Halit Narin Uzun yıllar ''patronların patronluğunu'' diye adlandırılan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) başkanlığı yaptı Nüktedanlığıyla da tanınan Narin, Anıtkabir'e gidip, "Hükümeti Ata'ya şikayet etme" gibi ilginç baskı yöntemlerinin de yaratıcısıdır

TTSİS başkanı olarak tekstil işçileriyle toplu sözleşme masasında haftalar süren sıkı pazarlıklarıyla tanınıyor 1999'da ekonomik krizi tekstil patronunu da etkiledi Narin; ''Yalvararak sanayicilik, üretim yapamazdım Bunun için fabrikamı kiraya verdim'' diyerek ilk kez Narin Mensucat'ı devretti

2000 Temmuz'u ortalarında da Süzer Holding'e bağlı Kentbank, 19 trilyon liralık alacağını tahsil için Narin'in ''ceketine bile'' el koyma girişiminde bulundu Kentbank, Narin'in mallarını yakınlarının üzerine geçirerek mali sorumluluktan kaçındığını öne sürdü Maçka'da oğlu adına kayıtlı ancak intifa hakkı kendisinde olan evinden 93 milyar lira değerindeki eşyası haczedilen Narin'e göre ise olay kendisini karalamak isteyenlerce yapılan bir komploydu

1930'da İstanbul'da doğdu İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra İngiltere'de Bolton College of Technology'de tekstil mühendisliği öğrenimi yaptı

Ticaret yaşamına 1948'de atıldı 1951'de Bakırköy'de Narin Tekstil İşletmeleri AŞ'yi babası Nurullah Narin ile birlikte kurdu 1972'de Çerkezköy'de inşaatına başlanan Narin Mensucat 1974'te üretime geçti

1964'te TTSİS'in başkan yardımcılığı'na 1972'de de başkanlığa seçildi ve bu görevi günümüze kadar sürdürdü Aynı yıl, TİSK'in başkan yardımcılığına 1974'te başkanlığa getirildi ve bu görevde de 1989'a kadar kaldı

Marmaris Martı Otel İşletmeleri AŞ, Akdeniz Martı Turizm ve Yatırım AŞ ve Çerkezköy'de kurulu bulunan entegre tekstil tesisi Narin Tekstil AŞ gibi kuruluşların ortağı ve yönetim kurulu başkanı'dır

Marmaris'in İçmeler Beldesi'nde 250 öğrencilik "Halit Narin Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi" yaptırdı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com