08-21-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizli Rulo
MALZEMELER
2 yumurta akı
1/2 su bardağı su
1 su bardağı Su tadı olmayan saydam sıvı Suyun adeta sihirli bir içecek olduğunu herkes biliyor Sağlıklı ve güzel olmanın, ciltteki ve vücuttaki nemin korunmasının temel koşulu bol su içmek Bir oksijen atomu ile iki hidrojen atomunun birleşmesinden meydana gelmiş, adi sıcaklıkta berrak, saydam ve kokusuz bir sıvı Dünyanın % 71ini, tabiatta bulunan canlıların yapısının büyük bir kısmını su meydana getirir Yediğimiz gıdaların başlıca bileşenleri de sudur Mesela, domatesin % 95i, sütün % 87 ?si v
şıra
1/4 çaykaşığı Mayalanmış taze üzüm suyu Olgunlaşmış üzümden değişik usullerle şıra elde edilir Tâze şıra çeşitli elementleri ihtivâ etmesi bakımından çok önemli bir besin maddesidir % 60-80 verimle elde edilen tâze üzüm şırasında ortalama, % 70-80 su, % 12-25 şeker, % 0,12-0,15 pektinler, % 0,02-0,04 tanen, % 0,9-1,5 organik asitler (tartarik, elma asidi), % 0,12-0,5 azotlu maddeler, % 0,3-0,5 kül, enzimler ve B1 vitamini vardır C vitamini şıra elde edilirken harap olur B1 vitamini şıranın şaraba dönüşme
tuz
2 5 su bardağı Tuz Kimyada, bir asitle bir bazın tepkimeye girmesi neticesinde meydana gelen madde Tuz bazdaki artı yüklü iyonla asitteki eksi yüklü iyondan meydana gelir Asitle baz arasındaki tepkime nötrleşme tepkimesi olup bu esnada tuz ve su ortaya çıkar Erimiş tuz veya çözelti halindeki tuzların çoğu eksi ile artı yüklü iyonlarına ayrışır ve elektriği iletir Tuz adı ayrıca sofra tuzu veya sodyum klorür (NaCl) için de kullanılır
Tuz çeşitleri: Tuzları çeşitli şekilde sınıflandırmak mümkündür
toz şeker
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Bir kabının içinde tuz, şeker, şekerli sudan ibaret şıra ve soğuk suyu karıştırıp, 20-25 dakika kadar kaynatın
Yumurta aklarını iyice çırpın Hazırladığınız sıcak şekerli karışımı bir kaşık yardımıyla çırpılmış yumurta akına ilave edin ve sürekli karıştırın Koyu bir kıvam aldığında yağlı kağıda bosaltın
Hamuru 4-5 santim kalınlığında kesip, içine fındık ve hindistan cevizi karısımını ekleyin Rulo haline getirip, buzdolabında soğumaya bırakın Kaynaklar www yemektarifleri org
|
|
|