Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ggürkan, öztan

G.Gürkan Öztan

Eski 08-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

G.Gürkan Öztan

düzenle-tarihEkim 2006
G Gürkan Öztan (?) Türk akedemisyen
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan G Gürkan Öztan, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Türkiye`de Uluslaşma Sürecinde Milliyetçiliğin Kadın İmgesi adlı yüksek lisans tezini hazırladı Hala aynı fakültede araştırma görevlisi olarak çalışan ve doktora eğitimine devam eden Öztan`ın başta Toplum ve Bilim, Doğu Batı, Bilgi ve Bellek ve Eğitim-Bilim-Toplum olmak üzere çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri, gazete yazıları, çevirileri ve kitap incelemeleri bulunmaktadır

===Yayımlanan Makaleleri

:Türk Milliyetçiliğinde Taşra Fetişizmi ve Toplumsal Cinsiyet" (İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İstanbul Üniversitesi`ne bağlı, 1979`da eğitim vermeye başlayan fakülte İlk adı Siyasal Bilimler Fakültesidir 22/06/1986 tarih ve 3286 sayılı Kanunla "Siyasal Bilgiler" adını almıştır Fakülte binası İstanbul Üniversitesi`nin Beyazıt`ta bulunan merkez kampusu içerisinde yer almaktadır Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve İşletme olmak üzere üç bölümü mevcuttur

Doğu Batı, no: 38, Ağustos-Eylül-Ekim 2006)
:"Politik Olan" a İtibarını İade Teşebbüsü: Hannah Arendt Üzerine" (Doğu Batı, no: 36, Şubat-Mart-Nisan 2006)
:"Türkiye`de Öjeni Düşüncesi ve Kadın" (Toplum ve Bilim, sayı: 105, 2006)
:"Türkçülüğün Popüler Dergisi: Çınaraltı" (Hande Özdamar ile birlikte) (Bilgi ve Bellek, Yıl:2, Sayı: 4, Yaz 2005)
:"1930`ların Türkiye`sinde Milli İktisat Düşüncesi ve Kadın Algısı", (Eğitim-Bilim-Toplum, sayı: 12, cilt: 3, Güz 2005)
:"David Harvey Üzerine" (Eğitim Bilim Toplum Cilt: 3, sayı: 9, Kış 2004/2005)
:"Vatanseverlik-Milliyetçilik Tartışması Üzerine: ABD-Türkiye Karşılaştırmalı Örneği" (Siyasi İlimler Türk Derneği III Lisansüstü Konferansı`na 1211 2005 Tarihinde Sunulan Tebliğ)
:"Türkiye`de Futbol ve Sınıf Bilinci" (19-20 Kasım 2005 Tarihinde Yapılan Tüsam 2 Sınıf Araştırmaları Sempozyumuna Sunulan Tebliğ)
:"Liberalizmde Geri Adım" (Agora, sayı: 4, Eylül-Ekim 2005)
:"Militarizm, Militarizasyon, Bugünü ve Türkiye" (Agora, sayı: 2, Mayıs-Haziran 2005)

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki GGürkan Öztan maddesinden kopyalanmıştır Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilirDoğu Batı ilk sayısı Kasım 1997`de yayınlanan 3 aylık akademik ve entelektüel bir düşünce dergisidir Tarih, felsefe, psikoloji, sosyoloji, düşünce tarihi, kültürel araştırmalar gibi konularda makaleler yayımlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com