![]() |
Halil Bediî Yönetken |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Halil Bediî Yönetken( 1899, 1899 yılı olayları, ölümler, doğumlar ve diğer önemli gelişmeler Bursa - Bursa Osmanlı Devletinin bir ara başkentliğini yapan, evliyalar diyarı, tarihî abideler şehri, tabiî güzellikleri ve binlerce senedir bilinen şifalı kaplıcaları ile dünyaca isim yapan il ![]() 1968, 1968 İstanbul) Halil Bediî Yönetken ![]() ![]() İstanbul, Marmara Bölgesi'nde il ve Türkiye'nin en büyük kenti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1899 yılında Bursa`da doğdu ![]() ![]() Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1928 yılında pedagoji öğrenimi yapmak üzere Çekoslovakya`ya gönderildi ![]() ![]() ![]() ![]() 1933- 1957 yılları arasında Ankara`da çeşitli görevlerde bulundu; Milli Eğitim Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünde şube müdürlüğü yaptı ![]() Eğitimciliğinin yanısıra bir floklor araştırmacısı olan Halil Bedii, Ankara Devlet Konservatuarının 1937- 1951 yılları arasında yaptığı bütün derleme çalışmalarına katıldı ![]() 1957`de İstanbul Çapa Eğitim Enstitüsü müzik öğretmenliğine naklini yaptırdı ![]() Aynı zamanda İstanbul Belediye konservatuarı folklor uzmanı oldu ve İstanbul Radyosu`nda tonymasterlik yaptı ![]() Emekli olduktan sonra da TRT İstanbul Radyosu müzik danışmanlığına getirildi ![]() ![]() Yönetken, TRT`nin 1967 yılında yaptığı folklor derleme çalışmasına önderlik etmiştir ![]() ![]() ![]() Halil Bedii Yönetken 28 Aralık 1968 günü İstanbul`da vefat etmiştir ![]() İstanbul, Bakırköy`de bir ilköğretimokulu ile Bursa`da bir müzik kütüphanesine adı verilmiştir ![]() ==Eserleri== İlk Mekteplerde Gınanın Usul Tedrisi,Halkevlerinde Halk Müziği ve Oyunları Üzerine Nasıl Çalışmalı (Broşür),Diskotek Kılavuzu,50 Okul Şarkısı,25 çocuk Şarkısı,İlkokul Şarkıları,Okul Müzik Eğitim Metotları,İlkokullarda Müzik Kılavuzu,Derleme Notları,Ahmet Adnan Saygun`la birlikte Lise Müzik kitabı (1 - 2 - 3 ![]() ![]() ==Bağlantılar== [http://kutuphane ![]() ![]() ![]() ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Halil Bediî Yönetken maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|