![]() |
Freebsd |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() FreebsdFreeBSD x86 Uyumlu, AMD64, IA-64, PC-98 ve UltraSPARC® mimarileri için ileri seviye bir işletim sistemidir ![]() Berkeley`deki Berkeley aşağıdaki anlamlara gelebilir: Kaliforniya Üniversitesi`nde geliştirilmiş Kaliforniya Amerika Birleşik Devletlerinin batısında bulunan eyalet nüfus bakımından en büyük, genişlik bakımından 3 ![]() ![]() ![]() UNIX® türevi olan UNIX, 1969 yılında, Ken Thompson tarafından Bell Laboratuvarlarıda geliştirilmiş, çok kullanıcılı, çok görevli yapıyı destekleyen bilgisayar işletim sistemidir ![]() Günümüzde Windows tabanlı sistemlerden sonra en çok kullanılan ve kökleri UNIX'e dayanan işletim sistemi LinuxGNU/Linux'tur ![]() UNIX türevi işletim sistemleri çok işlemcili çok pahalı makinalardan, tek işlemcili basit ve çok ucuz ev bilgisayarlarına kadar pek çok cihaz üzerinde çalışabilen esnek ve sağlamlı BSD`yi temel almıştır ![]() ![]() ![]() Büyük Özellikleri FreeBSD ileri seviyede BSD (Berkeley Software Distribution), Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'in kaynak kodu dağıtımı olan, AT&T'nin UNIX'i için bir eklentiler zinciridir ![]() ![]() ![]() ![]() ağ, performans, güvenlik ve uyumluluk özellikleri sunar ![]() ![]() KDE ve Yazılım Bilgi Kutusu GNOME pencere yöneticileriyle ve ücretsiz ofis uygulamalarıyla son kullanıcı için de uygun bir işletim sistemidir ![]() Güçlü İnternet Çözümleri FreeBSD ideal bir Yazılım Bilgi Kutusu İnternet ya da İntranet sunucusu olabilir ![]() ![]() ![]() Binlerce Uygulamayı Çalıştırabilirsiniz FreeBSD kalitesi günümüzde kullanılan düşük maliyetli PC donanımları ile birleşince mevcut ticari UNIX® masaüstü sistemlere çok ekonomik bir alternatif olmaktadır ![]() ![]() Kolay Kurulum FreeBSD CD-ROM, DVD-ROM, flopi disk, manyetik teyp, ve MS-DOS® disk bölümünden ya da bir ağ bağlantınız mevcutsa doğrudan anonim FTP ya da NFS ile kurulabilir ![]() FreeBSD Ücretsizdir Bu özelliklere sahip bir işletim sisteminin yüksek fiyatlar ile satılacağını düşünebilirsiniz fakat FreeBSD ücretsiz bir işletim sistemidir ve bütün kaynak kodu ile beraber gelir ![]() ![]() FreeBSD `ye Katkıda Bulunmak FreeBSD işletim sistemine katkıda bulunmak son derece basittir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Program yazan biri olmasanız bile FreeBSD Projesine katkıda bulunmak için başka yollar mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Linkler [http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki FreeBSD maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|