Postmodern Roman Türkiye'de Postmodern Roman |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Postmodern Roman Türkiye'de Postmodern RomanTürkiye'de postmodern roman Berna Moran, Jale Parla ve Yıldız Ecevit gibi edebiyat kuramcıları Türkiye'deki edebiyatta kimi yazarların postmodern roman özellikleri barındıran eserler ortaya koyduğunu belirterek bunları değerlendirirler Genel olarak ismi anılan yerli postmodern yazarlar ve yapıtları şöyledir: 1Oğuz Atay, (Tutunamayanlar, Tehlikeli Oyunlar, Korkuyu Beklerken) 2Orhan Pamuk, (Benim Adım Kırmızı, Kara Kitap, Yeni Hayat, Beyaz Kale) 3Hasan Ali Toptaş, (Bin Hüzünlü Haz) 4Metin Kaçan, (Fındık Sekiz) 5Latife Tekin, (Sevgili Arsız Ölüm, Buzdan Kılıçlar) 6Murat Gülsoy, (Bu Kitabı Çalın, Bu Filmin Kötü Adamı Benim, İstanbul'da Bir Merhamet Haftası) 7Elif Şafak, (Mahrem, Pinhan, Bit Palas, Baba ve Piç) 8Sema Kaygusuz, (Yere Düşen Dualar, Sandık Lekesi) 9İhsan Oktay Anar, (Puslu Kıtalar Atlası, Efrasiyab'ın Hikayeleri, Suskunlar) 10Süreyya Evren, (Kanlar Ülkesinde Karnaval, Ur Lokantası, Postmodern Bir Kız Sevdim) 11Murat Uyurkulak, (Tol, Har) 12Mehmet Açar, (Siyah Hatıralar Denizi, Hayatın Anlamı) Kaynak : Wikipedia |
|