Cem Kozlu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cem KozluCem Kozlu, Türk siyasetçi ![]() Orta ve lise öğrenimini Robert Kolej'de, lisans öğrenimini Denison Üniversitesi'nde, yüksek lisans öğrenimini (MBA) Stanford Üniversitesi'nde ve doktora öğrenimini ise Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlamıştır ![]() Amerika Birleşik Devletleri, Ohio'da National Cash Register Co Pazarlama Uzmanı olarak başladığı kariyerine İsviçre Cenevre'de Procter&Gamble Pazarlama Müdürlüğü, Komili Pazarlama ve Dış Ticaret Genel Müdürlüğü ve Komili Holding İcra Direktörlüğü görevleri ile devam etti![]() 1988-1991 yılları arasında Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1990'da Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Başkanlığı görevlerinde bulundu 1991-1995 döneminde Anavatan Partisi milletvekili olarak, 1997-2003 yılları arasında da THY Yönetim Kurulu Başkanı olarak kamu hizmetini sürdürdü 1996 yılından bu yana Coca-Cola şirketinde farklı görevlerde bulunan Dr Kozlu, en son Viyana merkezli Orta Avrupa, Avrasya ve Orta Doğu Grubu'na Başkanlık yaparak, Coca-Cola'nin tepe yöneticilerinden biri oldu![]() Kozlu'nun "Uluslararası Pazarlama", "Türkiye Mucizesi için Vizyon Arayışları ve Asya Modelleri", "Kurumsal Kültür", "Sogo-Şoşa" (Dışa Açılmada Bir Japon Dersi), "Öfke'den Çözüm'e", "Bulutların Üstüne Tırmanırken" adlı eserleri bulunmaktadır Çok sayıda makaleleri de bulunan Kozlu günlük gazetelerde köşe yazıları ile de yer aldı![]() Dr Kozlu, Uluslararası Havayolları Eğitim Fonu (IATF)'nin ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda Türk-Rus İş Konseyi'nin Başkanıdır CCBCS (Coca-Cola Bottling Company of Saudi Arabia); Trader Media East (TME) Amsterdam; şirketlerinde yönetim kurulu üyesidir Ayrıca Istanbul merkezli TAV Havalimanları Holding A Ş , Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A Ş ; Coca-Cola İçecek A Ş ; Evyap Sabun, Yağ ve Gliserin Sanayii ve Ticaret A Ş ; Anadolu Endüstri Holding; Efes Biracılık ve Malt Sanayii A Ş ; Godiva, Kamil Yazıcı Yönetim ve Danışmanlık A Ş ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun yönetim kurullarının da üyesi olan Kozlu, Anadolu-Johns Hopkins Sağlık Merkezi, Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Modern Sanatlar Vakfı'nda da mütevelli heyeti üyesidir![]() Kaynak : Wikipedia |
|
|
|