İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Akademik Birimler |
08-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Akademik BirimlerAkademik Birimler Fakülteler ve Bölümler Kimya Mühendisliği Bölümü Bilgisayar Mühendisliği Bölümü İYTE'de büyük bir çoğunluğu 3 fakülteye bağlı olan, toplam 16 bölüm bulunmaktadır Bu bölümlerden bazıları lisans programlarından da sorumludur Fen Fakültesi Fizik Bölümü Kimya Bölümü Matematik Bölümü Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Mimari Restorasyon Bölümü Mimarlık Bölümü Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Gıda Mühendisliği Bölümü İnşaat Mühendisliği Bölümü Kimya Mühendisliği Bölümü Makina Mühendisliği Bölümü Bunlara ek olarak, rektörlüğe bağlı olarak faaliyet gösteren Yabancı Diller Bölümü ve Genel Kültür Dersleri Bölümü bulunmaktadır Enstitüler Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü İYTE'deki lisansüstü programlardan sorumludur Araştırma ve Uygulama Merkezleri Bilgisayar Uygulama & Araştırma Merkezi Biyoteknoloji & Biyomühendislik Araştırma Merkezi Çevre Araştırma & Geliştirme Merkezi Gıda Güvenligi Araştırma Merkezi Jeotermal Enerji Araştırma, Geliştirme Test & Eğitim Merkezi Kablosuz Haberleşme Ağlari & Çoklu Ortam Araştirma Merkezi Malzeme Araştırma Merkezi Sürekli Eğitim Merkezi İYTE'de ayrıca sanayi kuruluşlarına akademik destek ve danışmanlık sağlanması amacıyla bir Endüstriyel İlişkiler Yönetim birimi faaliyet göstermektedir Kaynak : Wikipedia |
|